Dating Efter 50 när du har medicinska frågor

April 30

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Fläckar, kroppslukt, dålig hår. Dessa dating dilemman är konstant oro oavsett hur gammal du är. Men om du är 50 eller äldre, tar dejting på en ny aspekt: ​​de medicinska tillstånd som utvecklas som människor ålder.

När man blir äldre, händer grejer. Lemmarna få creakier, och ibland höfter, leder, och ventilerna måste ersättas. Du kan vara på mediciner eller ta regelbundna injektioner. Det är inte som när du var 25 och förmodligen tog din egen hälsa - och andras hälsa - för givet. Det är viktigt att tänka på vad medicinska tillstånd som du har, vilka villkor som du behöver prata om, och vilka ändringar av mobilitet och hälsa du är villig att ta på för någon du är intresserad av dating.

Vissa sjukdomar och tillstånd är definitivt mer sannolikt efter 50 än pre-50. Här är de som du kan stöta på (eller kan ha inför dig själv):

  • Cancer: Du minns förmodligen en tid då någon form av cancer ansågs vara en dödsdom. Nu många slag är botas, kontrollerbar, eller fortfarande tillåta för mycket långa livslängd. Men cancer kan variera mycket beroende på vilken del av kroppen är inblandad. Många människor överlever extrema anfall av cancer, men deras kroppar kan härjade i processen; kvinnor som har förlorat en eller båda brösten, män som har haft en prostataoperation, eller någon som har haft en kroppsdel ​​bort kan ha psykologiska såväl som fysiska ärr. Trampa lätt när du diskuterar dessa frågor; det mer stödjande du kan vara, desto bättre.
  • Depression: Alla kan bli deprimerad då och då, men klinisk och kronisk depression är annorlunda. Om någon du möter har detta problem och det är tillräckligt betydande för att berätta om det, han är nog på antidepressiva eller ångestdämpande läkemedel. Dessa läkemedel kan göra ett bra jobb med att balansera humör, men ibland dessa läkemedel pressa personens sexlust eller förmåga att få orgasm lätt eller inte alls. Om du kommer nära, måste du räkna ut hur man ska hantera den här frågan tillsammans.
  • Diabetes: Diabetes kan variera i svårighetsgrad och mottaglighet för behandling. Många människor som är pre-diabetes kan undvika fullt utvecklad syndrom genom att ägna stor uppmärksamhet åt kost och efter deras läkares råd. Några av de läkemedel som vanligen föreskrivs för att hantera diabetes kan undertrycka en förmåga att bli sexuellt upphetsad. Det är värt en hel konversation för att se vad som antal hinder din dejt tillstånd sätter i hennes väg.
  • Hjärtsjukdom: Bra blodflödet är viktigt att alla delar av din kropp, och människor som har ett hjärta som inte pumpa ut blod och återvinner den korrekt har nedsatt rörlighet. Många hjärtmediciner påverkar sexlust och förmåga. Den goda nyheten är dock att ventil ersättning är en modern mirakel, och någon som har haft ventiler ersatt eller fast är ofta bättre än helt nya.

    Var inte rädd om din partner har haft hjärtkirurgi - det kan faktiskt vara skrämmande att vara med någon som inte har opererats men också har inte sett en läkare för att se hans hjärta fungerar väl.
  • Osteoporos: Osteoporos är mycket vanligare hos kvinnor än män, men män är inte immuna. Det finns mediciner för att hjälpa till att stoppa benförlust, och vissa hävdar att även bygga benvävnad, men någon med osteoporos måste vara försiktig med ben brott, och detta kan påverka den typ av verksamhet som han kan göra. Om han är seriös om att göra det bästa han kan, kommer han göra tyngdlyftning övningar och andra ben- och muskel stärka verksamheten. Om du är en seriös idrottsman och inte har sjukdomen, måste du ta reda på vilka begränsningar, om några, benskörhet platser på din partner.
  • Minskad erektil funktion eller vaginal torrhet: Det är ett faktum att blod inte når penis så effektivt efter 50 års ålder (och egentligen, efter 40 års ålder) som det gör när en man är i 20-årsåldern och 30-talen. Det är inte för mycket av ett problem nu när erektil funktions droger har blivit vardagsmat. De är verkligen effektiva, men om någon har ett hjärtfel och inte kan använda någon av dessa droger, det finns bra alternativ - allt från injicerbara skott (inte smärtsam, på allvar!) Till verksamheter som installerar pumpar som artificiellt höja penis. De genomsnittliga post-50 penis, dock inte blir riktigt lika hårt som det brukade och har en långsammare återhämtningsperiod efter utlösning.

    Likaså kvinnor efter klimakteriet erfarenhet minskat blodflöde till området vaginalt, och många har en svårare tid att nå orgasm och upptäcker att orgasm är inte riktigt samma sak. Vissa kvinnor upplever smärta vid samlag om de inte använder en bra glidmedel som Kontinuerlig silkeslenhet, Eros, rosa, eller Pur; östrogenbaserade produkter som Estrace, Estring eller Vagifem; eller icke-östrogen-baserade förnyelse vävnad produkter som KY Liquibeads eller Replens.

Vissa medicinska tillstånd och funktionshinder kan skrämma dig eftersom du inte har erfarenhet av dem och vet inte vad de betyder. Om du gör träffa någon som står inför en av dessa utmaningar, överväga att göra lite forskning på den frågan innan du reagerar.