Vad är en Food Bank?

April 25

En matbank är en organisation som inrättats för att ta emot donationer av mat som ska delas ut till dem som är hungriga och i behov. Livsmedels banker kan vara permanenta organisationer eller de kan formas för att tillfälligt ge mat som offer för en naturkatastrof. Livsmedels banker är en del av många stadsdelar i dag och de brukar lita på volontärer för att hålla dem vid liv.

En matbank mottar skänkt objekt från stormarknader och andra företag i livsmedelsbranschen. Maten är fortfarande ätbara och inom utgångsdatum, men för nära utgångsdatum för att sälja på hyllan. Livsmedels bankerna måste distribuera ömtåliga livsmedel effektivt för att nå dem som behöver dem. En livsmedels bank kan arbeta med fattigdomsbekämpning grupper som ordnar matning från en kyrka eller allaktivitetshus.

Vissa anti-fattigdomsgrupper förbereder mat doneras till en matbank och föra de förberedda varor till de behövande. I fallet med hemlösa, kan andra objekt ges tillsammans med maten som strumpor, en filt, kläder eller personliga hygienprodukter. Second hand-butiker kan donera bra begagnad kläder och filtar till grupper som arbetar med livsmedelsbanker.

En matbank kan också fungera som ett livsmedel skafferi där done icke-färskvaror är placerade på hyllor och människor som inte har råd att köpa mat kan välja livsmedel från hyllorna. Livsmedels banker som är lågt på övergripande matdonationer kan uppmana allmänheten att donera objekt. Företagen kan frivilligt att hålla en donation bin i sin butik för klient donationer. Konserverade eller förpackade varor och barnmat i burkar är oftast välkomna donationer från de flesta livsmedelsbanker.

Livsmedels banker accepterar även kontant donationer och kan använda pengarna för att köpa saker som de är lågt på så att de kan hjälpa till att föda människor. Livsmedel skafferi typ av matbanker hjälpa dem som har bostäder, men har inte råd att köpa tillräckligt med mat. De tjänar människor som kan arbeta och / eller kan ha barn att mätta.

  • Stormarknader skänker objekt till livsmedelsbanker som är fortfarande bra, men för nära utgångsdatum för att sälja.
  • Livsmedels banker besöks av de som är hemlösa.
  • Livsmedels banker förlitar sig på frivilliga.
  • Konserverade livsmedel är bra att donera till matbanker.
  • Livsmedels banker ger näring till hemlösa.
  • Livsmedelsbankerna kan samla vatten på flaska att distribuera.
  • De flesta livsmedelsbanker tar barnmat.