Uttrycka ditt personliga varumärke

March 13

Om du behärskar din röst, kan det vara en positiv del av din image och varumärke. Självklart är din röst en avgörande kommunikationsverktyg. Kvaliteten på din röst är avgörande för kvaliteten på din kommunikation.

Pitch, tempo, enunciation, och volym

Vissa människor (så olika som Vincent Price och Gilbert Gottfried) bygga en hel karriär av en distinkt röst. Du troligtvis inte behöver basera hela din karriär på din röst, men du behöver tänka på hur du låter:

 • Pitch: Är din pitch mycket hög eller mycket låg? Även om du inte radikalt kan ändra rösten som du föddes med, kan du öva ändra din pitch. En hög röst kan komma över som skrikande eller gnälla, som vanligtvis inte tjänar dig väl. Om din ton faller utanför det normala intervallet, öva ändra din pitch. (Ibland bara bromsa din takt kan hjälpa dig att sänka din pitch.)
 • Pace: Pace är den hastighet med vilken du pratar. Är du en New York-typ snabb talker? En sydlig stil slow-talare? Ja, jag handlar med stereotyper här, men takten är viktigt om du vill ansluta till din publik. Finns inte en perfekt takt; istället, måste du ofta plocka upp din takt eller sakta ner det till mesh med din publik.

  Med andra ord, försök att spegla (i viss mån) de människor du pratar med och matcha i vilken takt de talar. Överdriv inte denna ansträngning, annars kommer du att hamna klingande och känna dumt, men öva ändra din takt något för att ansluta med dina lyssnare.
 • Enunciation: Är du klar när du talar? Tycker du uttala dina ord? Självklart är det viktigt att tala tydligt, så att folk kan förstå dig. Jag har sett lysande vetenskapsmän som hålls tillbaka i karriären eftersom ingen kunde förstå dem när de talade.

  Dålig enunciation är särskilt problematiskt när engelska är ett andraspråk. Om du är svårt att förstå, att arbetet med en språklig tränare lära sig att mer effektivt kommunicera ditt briljans.
 • Volym: Du vill tala med måttlig volym, varken för tyst eller för högt. Volymen av din röst, liksom radion i bilen, måste vara på rätt ljudnivå.

  Observera dig själv och märker om folk någonsin kommentera att du talar för tyst eller att man kunde stänga ned ett hack. Om du talar för softy, kan du uppfattas som svag. Om du talar för högt, kan du uppfattas som en översittare. Har din volym matchar ditt varumärke.

Telefon tips för att ditt varumärke

Inom en snar framtid, är det troligt att de flesta telefonsamtal kommer att ha en visuell / videokomponent, som Skype. Men tills den övergången sker, din röst bär tyngden av dina telefonkommunikation.

När du talar i telefon, måste du måla en bild av de saknade visuella komponenter för dina lyssnare. Med andra ord måste du öva din telefon röst. Bestäm i förväg om din publik reagerar bättre på en bubblig, vänlig, snabba röst eller en mer allvarlig, reflekterande, långsammare tempo röst.

Och även om du inte är i samma rum med din publik, inte kväva dina ansiktsuttryck medan du talar. Om den andra personen säger något som skulle uppmana dig att le i ett ansikte mot ansikte möte, gå vidare och le! Gör ditt bästa för att imitera det ansikte mot ansikte möte, och din röst kommer att måla den nödvändiga bilden.

Att ha bra telefon manners kan öka din personliga varumärke poäng. Låt din naturliga entusiasm komma igenom i telefonen röst och försöka att inte låta platt och monoton. Om du är nervös innan du ringer ett samtal, praktisera vad du ska säga. Var självsäker och träna bra tonhöjd, tempo, enunciation, och volym för att låta ditt varumärke ring igenom.

När ett samtal går igenom till röstbrevlådan, se till att du följer samma råd. Dessutom lämnar en tydlig, begriplig budskap genom att göra följande:

 • Tala tydligt så att den andra personen förstår vad som sägs.
 • Tala i en takt som gör att de kan skriva ner ett budskap.
 • Att säga ditt namn i början och slutet av meddelandet.
 • Att säga telefonnumret två gånger och säger det långsamt nog för någon att skriva ner det.