Vad är en spar Club?

March 11

Sparklubben är en term som ofta används för att hänvisa till en av tre typer av arrangemang. För det första kan det syfta på en metod för att bidra pengar till ett konto i ett bestämt syfte. För det andra, kan en besparing klubb vara en utmärkelser program där vissa parter bidrar till ett konto för en annan. Den tredje typen avser medlemskap program som erbjuder sparande till deltagande konsumenterna.

Den första typen av sparande klubb refererar till ett program som fungerar som liknar ett sparkonto, men som i allmänhet är utformad för att samla in pengar till ett specifikt ändamål. Målet uppnås genom att regelbundet sätta in en viss summa pengar med en finansiell institution. En av de vanligaste typerna av dessa konton är känd som en jul klubb.

Denna typ av sparande klubb kräver i allmänhet en person att avgöra hur mycket hon vill bidra vecka. Vanligtvis den finansiella institutionen där kontot öppnas kommer att utfärda en bok av kuponger, som liknar deponera besked, som har den förväntade insättning förtryckta. Varje vecka en individ kommer att ta bort en kupong och göra en insättning för samma uppsättning belopp.

Detta kanske låter som liknar en vanlig sparkonto, men det finns flera skillnader. Uttag kan avskräckas av att göra dem till föremål för avgifter. Med ett vanligt sparkonto, när en person vill att hennes pengar, måste hon dra tillbaka det. Med ett sparklubb, är medlen vanligen automatiskt betalas ut. Om kontot är en jul klubb, till exempel alla de ackumulerade medlen kommer i princip göras till kontoinnehavaren under julhandeln.

Den andra typen av sparande klubben är en som erbjuder belöningar i form av monetära insättningar för vissa konsumenter. Dessa planer är ofta marknadsförs som fördelaktigt för människor som kommer att ansvara för college undervisning i framtiden. Deltagarna i dessa program tjänar generellt besparingar när de gör affärer med vissa bolag eller använda vissa kreditkort. En andel av sådana transaktioner brukar bidragit till särskilda konton där fonderna kan ackumuleras för framtida bruk.

Den tredje typen av sparande klubben är ett medlemskap program som också erbjuder besparingar för konsumenterna. I detta fall, dock i allmänhet finns det ingen hänsyn där medel ackumuleras. Istället besparingar kommer i form av rabatter som erbjuds till dem som går med i programmet. Dessa program kan kräva avgifter för deltagande eller köp av korten som ska presenteras av konsumenterna när de nedlåtande vissa företag.

  • Om kontot är en jul klubb, kommer de ackumulerade medlen skickas till kontoinnehavaren under semesterperioden.
  • Vissa sparklubbar är riktade mot college undervisning.