Vad är en Sub förstärkare?

February 24

En ljudförstärkare är en effektstyrning som är ansluten till högtalarna i en stereoanläggning. En subwoofer förstärkare är en speciell enhet som är utformad för en monosignal till en subwoofer högtalare. Denna typ av förstärkare används oftast i bilar och andra high-fi hemunderhållningssystem som använder speciella subwoofers.

Det finns många typer av ljudförstärkare som används idag. Dessa är typiskt uppdelad i olika klass och kanalutgångar. En subwoofer förstärkare kräver endast en monosignal, som finns i klassen D-förstärkare typ.

Installera en subwoofer förstärkare är en måttligt komplicerad process. Det kräver några grundläggande elektriker verktyg och några rudimentära kunskaper i stereoutrustning. Förstärkaren är typiskt ansluten till en extra utgång som ligger på stereomottagare. Utsignalerna från förstärkaren är direkt anslutna till de bashögtalare som används av mottagaren.

En subwoofer förstärkare kräver en ren energikälla för att säkerställa att systemet är tillräckligt drivs hela tiden. Hem heter typiskt ansluten till elnätet remsor som skyddar förstärkarna från överspänningar. En bil enhet bör fästas direkt till batteriet med en tung tråd för att säkerställa ren energi levereras direkt till förstärkaren enheten.

En bilstereo låter mycket djupare med en subwoofer och en subwoofer förstärkare. Denna high-end ljudutrustning ger en bilstereo mer punch med tung bas musik. Passagerare av fordon i närheten dessa typer av stereoapparater kan faktiskt känna ljudet och vibrationerna av en bil subwoofer.

De flesta bil subwoofer förstärkare är konstruerade för en bil trunk eller under ett säte. Bil ljud serviceexperter är väl rustade för att installera denna typ av ljudkomponenten. Bil subwoofer förstärkare skall anslutas direkt till bilbatteriet. Denna anslutning kräver särskild tung gauge tråd som löper från förstärkaren till bilbatteriet. Denna installation kan kräva lite ljus borrning, vilket är anledningen till professionella installatörer oftast göra det.

En förstärkare är en komplicerad elektronisk anordning som omvandlar elektronisk energi till mer kraftfulla utsignaler. Detta sker genom grundläggande elektronisk transformator teknik. En subwoofer förstärkare görs speciellt för subwoofers, som endast detekterar frekvenser under 100 Hz. Dessa förstärkare använder frekvensfilter som fångar och vitalisera de lågfrekventa signaler.

Många hemmabiosystem har inbyggd subwoofer förstärkare. Dessa teater enheter har en speciell subwoofer-anslutning som är konstruerade för att driva och överföra signaler direkt till en subwoofer högtalare.

  • Bil subwoofer förstärkare ska anslutas direkt till bilens batteri.
  • Bil subwoofer förstärkare skall anslutas direkt till bilbatteriet.