Hur man skriver en Editorial Policy för din mamma blogg

May 19

Skriva en redaktionell policy för din mamma blogg kommer att hjälpa dig på fler sätt än att styra din etik. En redaktionell policy är ett kort dokument som klargör vilka ämnen du kommer och kommer inte skriva om på din blogg, så det hjälper till att definiera din nisch tydligare än du kanske annars kunna göra.

I samband med blogging etik, är det viktigt att ha en publicerad redaktionell policy om du skriver några inlägg som sponsras innehåll. En redaktionell policy är lika viktigt om du skriver innehåll som kan uppfattas som sponsrat innehåll, även när det inte är. Här är ett exempel: att skriva recensioner endast produkter som du köper på egen hand.

Att ha en publicerad redaktionell policy kommer att signalera till dina läsare som du tar ditt innehåll - och deras uppfattning om dig - på allvar. Det kommer också att signalera till varumärkesrepresentanter och PR-firmor att du är en professionell och ta sin marknadsföring mål på allvar också. Alla dessa saker kommer att hjälpa dig att bygga ditt rykte och öppna dörrarna till större sponsring möjligheter på vägen.

En redaktionell policy behöver inte vara lång - det kan vara bara ett par stycken. Du kan placera den på din Om sida, på en egen sida, eller på din Upplysningar sidan. Här är de saker som du bör omfatta i ditt redaktionella policy:

  • Hur du utför dina recensioner
  • Hur och när du publicerar, eller kanske publicera, sponsrat innehåll
  • De typer av ämnen som kommer och inte kommer att behandlas i ditt sponsrade innehåll
  • Den typ av sponsrade möjligheter du kommer eller har vänt ned