Vad bör jag tänka när man köper en Ski Jacket?

March 14

En bra skidjacka är ett måste för alla snö sport. Du måste vara varm och skyddad från vind, regn och snö samtidigt inte känna nedtyngd. De viktigaste sakerna att tänka på när man köper en är värme, andningsförmåga, och skiktning.

Du bör alltid hålla den klassiska "tre skikt systemet" i åtanke när vi letar efter en skidjacka och andra skidkläder. I detta system är det första lagret kalsonger, den andra är en fleecejacka, polotröja, eller annan skjorta och det tredje skiktet är jackan. Vikten av skikten bör bero på klimatet och tid på året som du åka skidor.

Vissa fjäder skidåkare kan välja en skidväst snarare än en jacka för sista lagret. Det tre skiktsystemet är utformat så att skikten kan avlägsnas under hela dagen, beroende på temperatur och vind / vattenförhållanden liksom skidåkarens komfort nivå. Det är bättre att börja lite för varmt och ta bort lager än att inte ha tillräckligt med värme och skydd från väder och vind när du behöver det.

En mindre isolerad skidjacka är ofta billigare än en mer isolerad ski päls, men det är osäkert att snåla på värmen om du verkligen behöver det. Om du kommer att åka skidor i mycket kallt väder, överväga att få en mycket varm jacka med bra isolering. Människor som är bekymrade över andningsförmåga i en tungt isolerad päls bör överväga en stil med blixtlås vid armhålorna. Du bör också leta efter andas, men vattentätt tyg i någon typ av skidjacka. Att välja en i en modern, men ändå klassisk stil snarare än en mycket trendig stil kommer att hålla dig snygg i många år. Du kan alltid bära trendiga handskar, solglasögon eller hattar.

Det tredje lagret kallas skalet eftersom det ger en vattentät, väder exteriör som skyddar dig och dina andra lager från vind och nederbörd. När du köper en skidjacka, se till att vattentätt tyg täcker dragkedjor och andra fästanordningar. Om pälsen är mycket vattentät, då är det också oftast mycket vindtät samt.

  • Vissa kallt väder jackor är fyllda med gås-down, vilket ger extra värme.
  • Skidjackor är ofta färgrika, eftersom de gör det lättare för en skidåkare att bli räddade i händelse av en lavin.
  • Skidjackor bör vara vattentät för att förhindra snö från att sippra in.
  • Någon som vill köpa en skidjacka bör ha i åtanke att det går på toppen av flera skikt.
  • Skidjackor bör möjliggöra gott rörelse.