Vete Länkar till Hälso Epidemier

March 17

Här är de alarmerande statistiken till följd av ökad konsumtion av vete och hur den har bidragit till hälsoproblem hos den amerikanska befolkningen.

Alla livsmedel består av kolhydrater, proteiner, och / eller fetter. Skära ner på en typ innebär att göra upp skillnaden med de andra två. Så när push kom på 1970-talet för att minska fettintaget, kolhydrater eller protein tvungen att plocka upp den slappa.

Oundvikligen kolhydrater - ofta osunda sådana i form av modifierad vete - var nästa val. Dessa förändringar har lett till betydande hälso nedgångar över hela befolkningen.

Vete och uppkomsten av diabetes

De accelererade hastigheter av övervikt orsakar en höjning av skattesatserna av diabetes. Inte varje person som är överviktig kommer att få diabetes, men bär för mycket vikt är en stor bidragsgivare. 2 diabetiker tunn typ finns, men de är långt mer undantag än regel.

Mer än 8 procent av den allmänna amerikanska befolkningen har typ 2-diabetes. Och eftersom diabetes inte sker över en natt, en annan 89 miljoner människor är på väg till diabetes, även känd som prediabetes. De högsta priserna förekommer i de äldsta befolkningar; i det över 65 åldersgruppen, är den kända diabetesfrekvens 27 procent.

Globalt är diabetesfrekvens 8 procent och växer snabbt. År 2013, nästan 382 miljoner människor runt om i världen har diabetes, och det är bara antalet som har fått diagnosen; uppskattningsvis 175 miljoner fall av diabetes är odiagnostiserade. Av dem som diagnostiseras, 50 procent dör innan 60 års ålder Statistiken är meningsfulla, och de är att förebygga.

Vete och matsmältnings krämpor

Två matsmältnings villkor förvärras av gluten, ett protein som finns i vete. Den första, som de flesta människor har hört talas om, är celiaki. Celiac är en autoimmun sjukdom som förekommer hos genetiskt predisponerade personer.

När någon med celiaki är utsatt för glutenproteinet, enzymer i kroppen modifiera proteinet till den punkt som liknar tarmvävnad; inflammation följer. Celiaki kan diagnostiseras med medicinska tester och en biopsi av tarmen.

Celiaki drabbar omkring 1 procent av befolkningen. Det är fyra gånger hastigheten från 1960-talet. Bortom 1 procent, uppskattningar säger att ungefär sex gånger så många går odiagnostiserade eller misdiagnosed med andra villkor. Det kan ta upp till 20 år att vara ordentligt diagnosen celiaki.

Det andra villkoret påverkas av gluten är icke-celiaki glutenkänslighet (NCGS). Liksom celiaki, är NCGS orsakas av kroppens reaktion mot gluten, men reaktionen inte är autoimmun eller allergi. Till skillnad från celiaki, är tillgänglig för NCGS inget diagnostiskt test.

NCGS kan påverka nästan varje vävnad i kroppen, inklusive hjärnan, magen, hud, lever, muskler och sköldkörtel. Det är också förknippat med en rad olika sjukdomar, bland annat epilepsi, typ 1-diabetes, benskörhet, villkor i nervsystemet, sköldkörtel, och schizofreni.

Eftersom NCGS är ganska ny, inte många läkare inte erkänner det. För dem är det en cut-and-torkat åtgärd: du antingen testet positivt för celiaki, eller om du inte; Om du inte gör det, är gluten inte ett problem för dig. Symptomen för celiaki och NCGS är nästan identiska, vilket komplicerar diagnosen NCGS. Symtom på båda sjukdomarna inkluderar

  • Magkramper och gas
  • Ömmande leder
  • Depression
  • Diarré
  • Trötthet
  • Huvudvärk
  • Viktminskning

Läkare och patienter inte alltid göra kopplingen mellan dessa symtom och gluten eftersom symptomen är så varierande och kan verka så slumpmässigt. Ofta är ett tillstånd utan samband med gluten ges som diagnos utan hänsyn till den grundläggande orsaken.

Men, är bara logiskt med så många sjukdomar som diabetes, benskörhet och sköldkörtelförhållanden på uppgång sedan tillkomsten av moderna vete tänka på hur de ändras till vete spela en roll. Den enda sanna sättet att bekräfta dessa symptom som en vete-relaterat problem är att ta bort agnarna från din kost (under en läkares övervakning) och övervaka hur du känner.