Behandla ett insektsbett

April 6

Insektsbett ske snabbt, och ibland inte ens inser att du har blivit biten tills timmar efter det faktum. Till skillnad från insektsstick, biter såsom från loppor, myggor och kvalster orsakar oftast klåda, snarare än smärta. Insekter bita människor och djur eftersom de livnär sig på blod och, under bettet process som de injicerar myrsyra som orsakar hudreaktioner, de flesta gånger resulterar i svullnad och rodnad.

Om du är runt insekter, klåda, svullnad och ibland smärta tyder på att du kan ha blivit biten av en. Här är några enkla saker du kan göra omedelbart för att behandla insektsbett:

  • Tvätta bettet med varmt tvålvatten, och sedan använda antibiotika salva för att minska risken för infektion.
  • Om insektsbett kliar, täck den med kylbalsam eller ett antihistamin kräm.
  • För att lindra klåda av ett myggbett, våt bettet med vatten, sedan gnugga en aspirin tablett över den. Aspirin har anti-inflammatoriska egenskaper och kan minska svullnad. Men om du är allergisk mot acetylsalicylsyra, försök inte.
  • För att neutralisera myrsyran från insekten, bada bettet i en pasta av vatten och bakpulver i tjugo minuter.
  • Salt kan också neutralisera insektsbett. Gör en pasta av vatten och upplöst salt och tillämpa den på det drabbade området.

Fästingbett kräver särskild uppmärksamhet. Om fästingen är fortfarande på plats, dra försiktigt fästingen från huden, och se till att extrahera huvudet tillsammans med kroppen. Minutiöst tvätta bettet webbplatsen med varmt tvålvatten och sedan tillämpa antiseptisk kräm. Andra bara för att myggor som bärare av mänskliga sjukdomar, fästingar bär både giftiga och smittsamma sjukdomar, såsom Rocky Mountain spotted feber och borrelia. Kännetecken för borrelia är en rödaktig träff utslag, åtföljd av letargi, allmän värk och smärtor och feber. Om du tar bort en fästing från huden och får utslag eller feber, omedelbart söka läkarvård. Antibiotika är den primära behandlingen för borrelia. Vänster obehandlad kan borrelia orsaka hjärtproblem, och ibland död.

Spindelbett varierar från milda till allvarliga, beroende på spindeln. Även 98% av spider bites är ofarliga, i sällsynta fall en spindel gift kan orsaka hudcell förfall, systemisk toxicitet, och till och med döden. Om du misstänker att du har blivit biten av en mycket giftig spindel som den svenska tratt webb spindel, änkan eller den brasilianska vandrande spindel, dröj inte med att söka akutsjukvård.

Som med alla insektsbett, om du utvecklar en allvarlig allergisk reaktion, gå till närmaste akut medicinsk anläggning för omedelbar behandling.