Vad är Macropsia?

April 7

Macropsia, även känd som megalopia, är en av de neurologiska störningar som påverkar en persona € s visuell perception. Denna speciella neurologiskt tillstånd får människor att se saker större än de verkligen är. Det kan orsakas av illegal droganvändning, receptbelagda mediciner, migrän eller epilepsi. Retinal problem kan också vara en orsak.

Näthinnan är en viktig del av ögat. Ljus kommer in i ögat och plockas upp av näthinnan och dess fotoreceptorceller. Dessa nervceller omvandlar ljuset till pulserande elektriska signaler som färdas genom synnerven. Från denna punkt, signalerna når hjärnan och omvandlas till bilder. Macropsia förändrar hur bilderna uppfattas eftersom ljusmätare celler, kallade kottar, komprimeras vilket gör hjärnan uppfattar saker i större storlekar.

Det finns många olika neurologiska problem som kan orsaka macropsia som ett symptom. Alice i Underlandet syndrom (AIWS) och aniseikonia är vanliga problem. Särskilt extrema former av migrän kan leda till synstörningar. I sällsynta fall kan komplexa partiella anfall orsaka episoder av synförändringar.

Aniseikonia är en form av macropsia som endast påverkar ett öga istället för båda ögonen. I detta fall, defekter i strukturen, särskilt i näthinnan, orsaka ett öga att uppfatta föremål större medan det andra ögat fungerar normalt. Epiretinal membran är en sjukdom som kan leda till aniseikonia. Förändringar i glaskroppen orsakar skador på näthinnan.

AIWS, även känd som Toddâ € s syndrom, kan orsaka macropsia eller micropsia, vilket är ett tillstånd som orsakar människor att se saker som är mindre än de verkligen är. Detta syndrom är vanligtvis tillfälliga. Den förekommer ofta i samband med migränattacker eller tumörer i hjärnan.

Receptbelagda läkemedel, såsom de som används för att behandla sömnlöshet och depression, kan vara en annan orsak till macropsia. Dessa, och många andra typer av recept, har biverkningar som kan förändra visuell perception. För att undvika återkommande störningar i syn, kan läkarna ändra doserings mängder regelbundet.

Migrän är en vanlig orsak till många olika typer av problem med synen, inklusive macropsia och micropsia. Toppen av en migrän orsakar neurologiska störningar. Många drabbade märker att de har visuell distorsion utöver hörsel distorsion och ökad känslighet för ljus, ljud, och beröring. Dessa synförändringar avtar efter migränattack har passerat.

Komplexa partiell epilepsi orsakar kramper som gör att suffererâ € s vitala förbli normal för att inte förlora medvetandet. Dessa anfall kan också orsaka visuella och auditiva problem. Det är en sällsynt instans för macropsia att inträffa som ett symptom av epilepsi.

  • Problem med näthinnan kan vara en orsak till macropsia.
  • Särskilt extrema former av migrän kan leda till synstörningar.
  • Alice i Underlandet syndrom orsakar bisarra sensoriska upplevelser för sina drabbade.