Vad är en flexibilitetstest?

February 20

En flexibilitet test är ett test som används för att bestämma, i relativa termer, hur flexibla en individ är. Ibland en individ kommer att ta en flexibilitet prov bara för att ta reda på hur flexibel han är och att sätta fingret på områden där han behöver förbättra. I andra fall är konditionstester används för att bestämma en individs rätt till vissa aktiviteter. Flexibilitet kan testas genom en mängd olika metoder, såsom sit-and-reach test och stammen rotationstestet. Det är inte ovanligt för en person att fylla i flera av dessa tester, eftersom detta är det enda sättet för en för att bestämma sin övergripande flexibilitet.

Den sitter och nå test är den vanligaste formen av flexibilitet test; den används för att mäta flexibiliteten hos hamstrings och nedre delen av ryggen. I sit och nå test, sitter en person på golvet med fötterna platt mot en låda framför honom. Han lutar sig sedan framåt och försöker utvidga sina händer så långt ner i lådan (i riktning mot hans fötter) som möjligt. Någon, oftast inte individen tar testet mäter sedan hur långt test-taker kunde nå. Denna mätning tas vanligen från test-taker fötter till den yttersta punkten han kunde nå, men detta är inte alltid fallet.

Ett annat vanligt flexibilitetsprovningen är axeln flexibilitetsprovningen. Shoulder flexibilitet är mycket viktigt i sporter som simning och tennis; oflexibla axlar kan leda till skador. För att ta testet, ligger en platt på rygg och har en handduk eller en pinne framför sig. Han lyfter då pinnen så högt han kan utan att böja armbågarna; all rörelse kommer från axlarna. Skulderflexibilitet testet i allmänhet upprepas flera gånger med händerna olika avstånd från varandra på pinne; höjden av pinnen och avståndet mellan händerna är båda beaktas när scoring testet.

En flexibilitet test kan användas för någon av ett stort antal olika ändamål. Många personer, särskilt idrottare, använder tester för att räkna ut vilka sträcker de ska fokusera på. Vissa gymnasier och högskolor använder flexibiliteten som ett av de kriterier för att avgöra vilka studenter är skyldiga att ta idrott klasser. I vissa fall kan ett idrottslag också använda en flexibilitetstest för att bedöma personer som vill gå med i laget.

  • Yoga kan hjälpa till att förbättra flexibiliteten.
  • Medan stretching övningar kommer ofta öka flexibiliteten på kort tid, kan dramatiska förbättringar i flexibilitet ta mer än ett år att utföra.
  • Tennis kräver spelare att ha flexibla axlar.
  • Shoulder flexibilitet är avgörande för sporter som simning.