Vilka är de olika typerna av försäljning företrädare?

November 18

Nästan varje produkt kräver säljare att övertala någon att köpa den. I många fall, företag rekryterar anställda att träffa potentiella kunder ansikte mot ansikte för att sälja sina produkter direkt. I andra fall är storskaliga marknadsföringskampanjer görs av telefonen. Framgångsrika säljare ofta belönas med en del av vinsten från försäljningen.

Säljare Direkta representanter är den mest konventionella representationen av säljare. Dessa personer träffas ansikte mot ansikte med potentiella konsumenter att förklara och ofta visar prov på en erbjudna produkten. Läkemedelsföretagen sysselsätter ofta direkta säljare att ge prov på mediciner till läkare. Likaså kan tillverkare av utbildningsmateriel och läroböcker anställa dessa representanter att träffa lärare.

Vissa organisationer med direkta försäljningsprogram väljer att lägga ut arbetet till oberoende säljare. I storskaliga operationer, är utanför försäljningen vanligtvis hanteras av distributionsföretag. Många organisationer, dock erbjuda individer möjligheten att sälja sina produkter på provisionsbasis. Oberoende säljare för kosmetiska företag, till exempel, kan sälja produkter från dörr till dörr eller genom att vara värd partier för vänner och familj.

Telefon säljare (TSR) använder telemarketing tekniker för att sälja produkter och tjänster eller få leads för ansikte mot ansikte säljare. Den vanligaste försäljningspraxis inblandad i telemarketing verksamhet kallas cold calling. I huvudsak stora listor över potentiella konsumenter som är demografiskt benägna att använda en organizationâ € s produkter ringde. Den TSR försöker sedan att leverera en försäljning beck direkt till kunden. Normalt är dessa initiativ har låg försäljning-till-lead nyckeltal men höga totala försäljningen.

Liksom TSR, inne säljare göra affärer via telefon. Den främsta skillnaden är att medan stora telemarketing kampanjer brukar outsourcad, är inne säljare allmänhet anställd direkt av en organisation. Dessa företrädare kan göra lite cold calling, men oftare, de arbetar med redan existerande kunder eller individer som har kontaktat företaget. Som ett resultat av dessa säljare upplever generellt en högre lead-till-försäljning konvertering.

Oavsett metod, är säljare ofta grupperade efter hur de betalas. Kommissionens enbart säljare betalas en andel av de intjänade genom deras ansträngningar vinster. Denna typ av arrangemang är mycket vanligt och är till ömsesidig nytta för både organisationen och företrädaren. Affärsnyttan genom att betala endast när en försäljning sker och därmed kan erbjuda högre provisioner. Försäljningen rep fördelar både från dessa höga provisioner och förmågan att öka sin inkomst enligt ansträngning.

Löne endast positioner är ovanliga inom försäljnings världen. Dessa försäljningsjobb existerar i allmänhet i områden där hoppet om en ökad försäljning skulle anses okänslig. En vanligare lön arrangemang är en vanlig stipendium med möjlighet till provision bonusar beroende på arbetsprestation.

  • En bilförsäljare är en typ av säljare.
  • Några direkta säljare kan vara värd parterna att visa upp en kunds produkter.
  • En detaljhandel säljare vanligen förväntas informeras tillräckligt om produkt detaljerna besvara detaljerade kundförfrågningar.
  • Telefon säljare använder telemarketing för att sälja produkter och tjänster.