Vad är en Run-On Mening?

November 22

En körning-on mening förenar minst två oberoende klausuler utan en konjunktion eller adekvat skiljetecken. En oberoende klausul har ett ämne och ett verb, och kunde i huvudsak vara en mening i sig. Till exempel skulle man kunna skriva, "Jag gillar glass smakar riktigt bra." Det finns i huvudsak två oberoende klausuler här, vilket kan skrivas som två separata meningar. "Jag gillar glass. Det smakar riktigt bra. "

En av de vanligaste typerna av run-on meningar kallas Satsradning. Det inträffar när ett kommatecken separerar två oberoende klausuler. Därmed skulle vi ha "Jag gillar glass, smakar det riktigt bra." Det finns några sätt att ta itu med ett komma skarv, och eliminera run-on. Om du verkligen känner de två oberoende klausuler måste existera i samma mening, kan du ersätta ett semikolon för kommatecken. Alternativt kan du separera de två klausuler med hjälp av en kombination. I det här exemplet skulle du använda ordet "och": "Jag gillar glass och det smakar riktigt bra."

Ett annat sätt att angripa run-on meningen är att ersätta kommat med en UNDERORDNANDE tillsammans. Detta slår i huvudsak en av de klausuler i ett beroende klausul. I det här fallet kunde vi använda "eftersom". Vår mening skulle bli, "Jag gillar glass eftersom den smakar riktigt bra. Ordet "eftersom" gör den andra oberoende klausulen beroende. Det kan inte längre stå på egna. "Därför att det smakar riktigt bra," är inte en mening.

Beroende på vilken typ av straff, kunde man undersöka andra ordna konjunktioner som skulle fixa en run-på straff. Dessa inkluderar: efter, även om, eftersom, som, om, medan, även om, eftersom, till och när. Ordna konjunktioner hålla två tankar i en mening sammanflätade tillsammans, vilket ofta är vad personen vidmakthåller meningen eftersträvar.

För att hjälpa eliminera run-on mening från dig skriftligt arbete, kan du köra lite kontroll på varje mening. Fråga dig själv följande:

En körning-on mening kan också tillämpas på meningar som tenderar att gå för långt. Till exempel har man inte vill fortsätta att lägga konjunktioner och göra en mening längre. "Jag gillar glass eftersom den smakar bra och jag tycker verkligen att det förbättrar mitt humör och jag får det gratis när jag går rullskridskor." Denna typ av straff är en run-på eftersom det har använts för många konjunktioner. Separera oberoende klausuler tjänar en punkt för läsaren. Det hjälper att göra varje punkt klart Alltför många "ands". i detta fall oklara punkten och läsaren får förlorade.

I allmänhet vill du undvika den här typen av run-på straff genom att variera mening längd. Du kan skriva: "Jag gillar glass eftersom det smakar gott och förbättrar mitt humör. Dessutom får jag det gratis när jag går rullskridskor. "Försök att hålla varandra trodde koncis, eller skära ner på meningen på andra sätt. Istället för "jag gillar glass, jag gillar rullskridskor, och jag gillar att äta för att förbättra mitt humör, överväga," Jag gillar glass, rullskridskor, och äta för att förbättra mitt humör. "Försök att gå med högst två oberoende klausuler med kommatecken och konjunktioner tillsammans för att undvika köra-on meningen i den här typen. Också undvika att upprepa samma ämne och verb för att förenkla meningen.