Hur väljer jag det bästa C-vitamin tabletter?

May 22

Välj det bästa C-vitamin tabletter genom att läsa etiketterna på varje flaska för att bestämma näringsvärdet av varje tablett. Om du har specifika hälsoproblem, tala med din läkare om doseringen belopp som är rätt för dig. Också tala med din läkare för att avgöra hur väl Vitamin C interagerar med andra mediciner du tar. Slutligen genom att jämföra priserna på olika märken av tabletter, bör du kunna hitta en som är prisvärd och ger dig de dagliga kraven du behöver.

Endast överväga varumärken som erbjuder ren C-vitamin kosttillskott. Hälsoexperter rekommenderar vuxna tar mellan 75 och 90 milligram C-vitamin varje dag, så välj tabletter med dosering närmast detta belopp. Om din mage är lätt upprörd av att ta piller, inklusive kosttillskott, överväga att ta buffrade C-vitamin tabletter, som ofta är lättare att smälta.

Om du är under en Doctora € s vård för ett särskilt villkor, tala med din läkare om C-vitamin dos som är bäst för dig. Om du har behov av mer C-vitamin i kosten än vad som normalt rekommenderas väljer C-vitamin tabletter som hjälper dig att uppfylla detta belopp. Om du har brist på askorbinsyra, vilket är ett annat namn för vitamin C, kan du behöva ta mer än en tablett per dag. Var noga med att inte ta för mycket C-vitamin, dock för att undvika vitamin C toxicitet. Också, fråga din läkare om hon eller han har en preferens i termer av märket på tabletter som du behöver.

Om du tar medicin för ett hälsotillstånd, tala med din läkare om hur väl Vitamin C tabletter kommer att interagera med din medicin. Även kosttillskott är nödvändiga för vissa individer, de inte alltid samspelar väl med vissa läkemedel. Till exempel, saknar C-vitamin piller inte alltid samspelar väl med warfarin, proteashämmare eller med statiner. C-vitamin tabletter kan också störa effektiviteten av vissa receptfria läkemedel och naturläkemedel, såsom aspirin och Grapeseed polyfenoler. Det ISNA € t mycket anledning att oroa sig detta med andra C-vitamin källor, såsom mat och dryck, eftersom denna fråga endast gäller näringstillskott.

När du har valt ut några märken av C-vitamin tabletter som du har bestämt lämplig för dina behov, jämföra priser för att avgöra vilket märke är bäst för din budget. Fundera på hur många närings tabletter du kommer att behöva ta varje dag och försöka hitta en flaska som kommer att förse dig med tillräckligt tabletter för att hålla dig minst en månad eller mer. Av dina återstående val, välj en som erbjuder dig det bästa värdet näringsmässigt, samt ekonomiskt.

  • Medan en C-vitaminbrist kan leda till allvarliga hälsoproblem, kan stora doser av vitamin C orsaka illamående och huvudvärk.
  • Det är bäst att bara tänka varumärken som erbjuder ren C-vitamin kosttillskott.