Vad är Frisörsaxar?

February 1

Hår styckning sax, även känd som frisör sax, hår plåtsaxar, eller barberare sax, är saxen som har skräddarsydda för att klippa håret. Det är viktigt att använda hår klippa sax för hårklippning för att säkerställa optimala resultat, och för att främja hår hälsa. Stylister och barberare vanligtvis personligen behålla sina saxar och annan haircutting utrustning, snarare än att förlita sig på en pool av verktyg som är öppen för hela salongen, och vissa människor växer oerhört fäst och skyddande av deras hår klippa sax.

Nyckeln karakteristiska för hår klippa sax är deras skärpa och deras förmåga att regelbundet skärpas. Saxar för att skära håret måste vara knivskarp att säkerställa att håret kuren i stället för att komprimerad eller sargade. Rena snitt hålla hårtopparna snyggt och prydligt, och de minskar förekomsten av kluvna hårtoppar, vilket är viktigt för människor som vill växa sitt hår.

Hår skär sax kan ha trubbiga ändar så att de kan användas i närheten av skallen utan risk för skada eller vassa sådana, för att göra det lättare att göra rena, raka snitt. Vissa är böjda, för specifika sortiment av nedskärningar, medan andra är raka, och både vänster och högerhänta versioner finns tillgängliga. Köpa hår klippa sax konstruerade för korrekt dominanta handen är kritisk, eftersom du använder fel saxen kan resultera i en förlust av kontroll, och en ojämn eller trasig klippt.

Mellan användningar, är hår skär sax brukar torkas och steriliseras, så att de inte sprider bakterier eller sjukdom mellan kunder. Saxen är också slipas regelbundet med hjälp av bryne eller en professionell skärpning tjänst. För att skydda bladen, är frisör sax vanligtvis hålls i en fodrad fall så att bladen inte kan bli flisas eller slöa. Detta säkerställer också att folk inte av misstag skadar sig på saxen.

En av de bästa resurserna för hår klippa sax är ett utbudskatalog som vänder sig till frisörer, eller en butik som säljer salong leveranser. Några av dessa företag kommer bara sälja direkt till licensierade frisörer, men andra är glada att sälja sina produkter till allmänheten. Hemma, kan hår klippa sax användas för att röra upp och upprätthålla ett snitt, förlänga tiden mellan möten, och de kan också användas för att göra hårklippning hemma. Det kan också bidra till att upprätthålla en uppsättning Clippers för kortare hår nedskärningar.

  • Hår ska trimmas regelbundet för att undvika kluvna toppar.
  • Hår skär sax görs för dem som är höger- eller vänsterhänt.
  • Vid kapning håret, är det bäst att använda speciella sax kallas hår klippa sax eller barberare sax.
  • Hår styckning sax används av frisörer att klippa håret.