Upptäcka nyckeln till varje Romance Novel: The Heroine

September 2

De flesta romanska läsare är kvinnor, och naturligtvis, de vill se sig själva avspeglas i deras val av läsning. Denna önskan för reflektion betyder inte att varje hjältinnan måste vara raka från vardagen (även vardagen i, säg, 1800-talet); dock inte hjältinnan måste kännas verkliga och vara intressant och känslomässigt komplexa nog att hålla läsaren intresserad av historia.

Din hjältinna måste vara den mest tillgängliga karaktär, eftersom förpackningen (omslagsbilden, kopiera och ofta titeln) fokuserar oftast på henne. Och i de flesta fall - om inte författaren är redan en av läsarens favoriter - förpackningen är avgörande för att göra försäljningen till läsaren.

Din hjältinna måste stå i centrum för handlingen. Din historia är verkligen hennes berättelse. Femton-tjugo år sedan, hennes synvinkel var oftast den enda. Numera författare göra plats för hjältens synvinkel, och ibland även sekundära tecken ". Men en kärleksroman fortfarande berättelsen om hjältinnan romantik - hon är i fokus, sväng som alla åtgärder vänder. I slutändan är det lyckliga slutet glad eftersom hon bokstav får sin man.

Ritning läsaren in i din berättelse

Eftersom hon är läsarens alter ego - läsarens avenue i berättelsen - din hjältinna styr direkt allt läsaren känner, och om hon håller läsning. För att få dina läsare involverad i romanen, övertyga henne att din hjältinna är inte bara någon som hon skulle vilja veta, men är också någon som hon skulle vilja vara.

När läsaren identifierar - medvetet eller omedvetet - med hjältinnan, tar hon på hjältinna tankar och känslor som hennes egen. När hon läser berättelsen, läsaren känner allt som händer med henne, inte bara en fiktiv karaktär.

Läsaren identifikation är ditt hemliga vapen för att göra läsaren kär i hjälten. Han måste vara tilltalande på sina egna meriter. Men antar att du gör honom en cowboy, och dina läsare går generellt för kostym-och-slips killar? Din hjältinna tankar och känslor - när hon faller för hjälten - blir läsarens tankar och känslor, alltför, tills plötsligt läsaren har förälskat sig i hennes första cowboy.

Att göra din hjältinna känner verklig

För att främja läsarens identifikation med hjältinnan, måste du göra din hjältinna känner riktiga. Göra henne att känna verklig betyder inte nödvändigtvis skildrar henne som någon din läsare kan vara eller kanske vet. Istället innebär det att ge hennes karaktär referenspunkter som läsare känner igen, vilket gör att dina läsare lätt glida in i hjältinnan roll och internalisera sina tankar och känslor. Här är fem regler för att skapa trovärdiga hjältinnor.

Reagera realistiskt

Gör din hjältinna känslomässiga reaktioner realistic.She är säkerligen kommer att uppleva saker under den bok som de flesta kvinnor aldrig erfarenhet i verkliga livet, så din läsare kan inte säga, "Jag minns hur jag kände när det hände mig." Så hur får man läsaren att gå med på resan när din hjältinna i skyddshäkte av en stilig detektiv, eller spelar inkognito sexlekar med suave utgivaren av en för män tidningen? Enkel. Se bara till henne svarar som läsaren skulle. Om en kvinna skulle vara rädd eller chockad (och även lockat till hjälten, förstås) i verkliga livet, låt din hjältinna känner så också. Hennes realistiska svar på en till synes orealistiska situation kommer vettigt att läsaren och hålla henne fångas upp i din berättelse.

Sådd frön av konflikter

De gnistor av alla konflikter kommer från dina karaktärer, och det bästa konflikten är emotionell. Din hjältinna är nyckeln karaktär, så rota romanens konflikten i din hjältinna känslor. När hjältinnan känslor känns riktigt, hennes känslomässiga konflikter känns också riktigt.

Omständigheterna kan vara orealistiskt - som min tidigare exempel på inkognito sexlekar med suave förlaget - men hennes konflikt kan fortfarande vara en läsaren identifierar sig med. Vad händer om din hjältinna har alltid varit osäker på hennes förmåga att locka - och håll - uppmärksamhet av en man, så hon är rädd att när hjälten får reda på vem hon egentligen är, han kommer att förlora intresset för henne? Denna konflikt är känslomässigt baserad och är en läsaren kan känna med.

Uppvisar identifierbara egenskaper

Ge dina hjältinna karaktärsdrag som känns real.She har ofta ett jobb eller livsstil som din läsare aldrig kommer att få. Kanske din hjältinna är en spion, en federal domare, en minister, eller dotter till en miljonär och hennes första bil var en Mercedes. På ytan kan hon verka för långt utanför läsarens rike upplevelse för den avgörande känslan av identifikation ske, men några väl valda karaktärsdrag kan ändra på det. Kanske hon gillar att köra för fort eller är alltid leker med hennes hår. Kanske hon har en soft spot för herrelösa hundar eller coos på spädbarn i snabbköpet.

Något litet och mänskligt att du kortfattat nämna en eller två gånger kan resonans med läsaren och göra henne att inse att, hon och hjältinnan är för alla sina olikheter inte så mycket trots allt. Bara inte nämner dessa egenskaper om och om igen, för då de verkar tvingade, vilket kommer att distansera läsaren istället för att dra henne i.

Att hålla komplexiteten i åtanke

Gör din hjältinna en komplex och intressant människa. Du kanske tror att ha en komplex och intressant hjältinna är självklart, men inte alla författare inser detta nödvändighet. Många hjältinnor är bara tråkigt. De har vad karaktärsdrag författaren beslutat var nödvändiga för tomten - nyfikna, ensam, och intelligent, till exempel - men det var det. De verkar inte som riktiga människor som har quirks, motsägelser och lager värda avslöja.

Naturligtvis inte gå till sådana ytterligheter att din hjältinna känns som en massa av tics, osäkerhet och osammanhängande enthusiasms. Hon behöver vara stark, beundransvärt, och intelligent, och hon bör definitivt kännas som hon själv och ingen annan.

Med utsikt över hennes egna snyggt utseende

Låt inte din hjältinna inser att hon är beautiful.This tips kan tyckas som en liten punkt, men framför allt i vårt visuellt driven samhälle, det är faktiskt en viktig fråga. De flesta kvinnor är mycket kritiska egna framträdanden. De flesta kvinnor ser i spegeln och se fel efter fel, inte deras goda sidor - trots att de vet att de har dem!

De flesta romantik hjältinnor är ganska lockande, men om alla dina hjältinna gör är beundrar hennes egen skönhet, läsare inte kan identifiera sig med henne. Så, istället för att arbeta din hjältinna beskrivning in i berättelsen genom hennes synvinkel, låt läsaren ser henne genom hjältens ögon. När allt, ingen kan invända om han finner hennes vackra. Ge henne ett fel eller två skadar inte heller. Kanske hennes hår är en vacker nyans av rött, men har en tendens att frizz i luftfuktighet, eller kanske hon behöver glasögon för att läsa. Lite berör som dessa gör henne mer mänsklig och lättare för läsaren att känna med.

Presentation ofullkomlighet

Sanna hjältinnor är stark men bristfällig. En ofullkomlig hjältinna gör en perfekt hjältinna. Vid en första anblick, som förmodligen inte verkar ha någon mening, men det gör det, och av flera skäl:

  • Läsarna kan inte identifiera sig med en perfekt hjältinna: Ingen är perfekt. Så om du gör din hjältinna perfekt, utan brister, rädslor, eller sårbarheter, kommer läsaren inte känner obligationen som håller henne inne i hjältinnan huvud och vända sidorna. Genom att införa svagheter, du låter läsaren skapar det viktiga band med hjältinnan.
  • Statiska tecken tråkigt: Din hjältinna (och ja, din hjälte, alltför) kan inte vara statiska under loppet av boken. Som tomten fortskrider, måste du göra din hjältinna utveckla, förändra, växa, och upptäcka saker om sig själv och sina förmågor - särskilt hur man älskar och lever med sin hjälte. Om din hjältinna börjar perfekt, hon har ingenstans att gå. Men om hon har osäkerhet, att tidigare misslyckanden gå till vila, tvivel om sig själv och sina förmågor, eller en ut-och-ut dålig vana - kanske en snabb humör, eller otålighet som leder till hudutslag, okloka beslut - hon har utrymme för framsteg och läsare kommer att vilja se hur hon behärskar de utmaningar som tomten och romantisk relation.
  • Brister kräver kompletterande styrkor: Del av vad som gör ett par rätt för varandra är att de kompletterar varandra; de behöver varandra, och ta fram det bästa i varandra. Detsamma måste gälla för din hjälte och hjältinna, så att läsaren tror att de hör ihop.

Din hjältinna s osäkerhet och brister utrymme för hjälten i hennes liv och i hennes hjärta. Som ett exempel, kanske din hjältinna kommer från en trasig familj, vilket lämnade henne tvivla hennes förmåga att lyckas i ett förhållande, än mindre vara en framgångsrik mamma. Husdjur är de mest hon kan hantera, hon bestämt. Så vem flyttar in bredvid? En ensamstående pappa, vars 5-åriga dotter kan bara inte hålla sig borta från hjältinnan golden retriever. Plötsligt finner hon sig själv att spela mamma vid oväntade ögonblick - för att inte tala med middag på hjältens huset så att han kan tacka henne för hennes hjälp, där hon upptäcker att hon kanske inte har vad som krävs för att vinna kärleken till en god man trots allt. Utan hennes osäkerhet, skulle du inte ha en berättelse - eller en romans.

Namnge din hjältinna

Oddsen är, en redaktör har aldrig vänt ner ett manuskript eftersom hon inte tyckte om en karaktärs namn, men de namn du väljer för dina karaktärer kan subliminalt uttrycka om du har ett öra för språk eller en talang för grundlig forskning. Även en ros med något annat namn skulle dofta lika sött, inte tanken på att köpa ett dussin skunk kål inte vädja till de flesta människor. Namn bär både konnotationer och information, så som författare, vill du göra dina karaktärernas namn fungerar för dig, inte mot dig. Och eftersom din hjältinna är din nyckel karaktär, hon heter också nyckeln.

Ytterst markerar det namn som helt enkelt är din hjältinna namn, det namn som tillhör henne som individ. Lyssna på dina instinkter som en författare. Samtidigt, vet konsekvenserna av ditt beslut, så att du kan få dem att fungera för dig som du skriver din romantik.

Välja en korrekt namn

Med precision i beräkningen när du namnger en karaktär kanske låter konstigt, men tanken är viktigt. Du vill att din hjältinna namn för att passa perfekt in hennes värld. Hennes namn är en del av illusionen att får henne att känna verklig.

Till exempel, om du skriver en medeltida romantik, inte namnge din hjältinna Tawana eller Tiffany. I alla historiska romantik, välja ett namn som är lämpliga för perioden. När du inte väljer ett historiskt korrekta namn, får redaktören ifrågasätta riktigheten av all din forskning. Och forskning - särskilt i en historisk roman, där de flesta läsare har att få veta hur människor klädda, vad de åt, och alla andra detaljer i deras liv - är avgörande, så en redaktör behöver veta att hon kan lita på dig att få det rätt .

Den exakta namngivning regel gäller etnicitet och region, också. Om din hjältinna skandinaviska, namnen Ellie och Rose är inte lämpliga förnamn, och Smith och Weinstein inte lämpliga efternamn. Om din hjältinna är från New England, hon osannolikt att gå av Sarah Kate, eftersom det dubbelnamn konstruktion är mer ett tecken på den amerikanska södern.

Men se upp för platsbaserade stereotyper, såsom Sarah Kate från ner söder. Om din hjältinna namn låter som en kliché, kanske läsaren tänker hjältinnan själv är en kliché, alltför. Du vill också din hjältinna namn för att låta unikt så hon kommer att stå ut från de andra karaktärerna i boken, som kan behöva definieras av deras namn mer än din hjältinna gör.

Konnotationer räkna: Pretty är så söt gör

. Vissa namn låter precis trevligare än andra, som steg kontra skunk kål Varje generation har sina egna normer för skönhet - i kläder, bilar, och namn. Med inget brott tänkt att alla som har en mamma, moster eller syster som heter Myra, det är en tuff namn att dra av för en hjältinna i dessa dagar. Yngre generationer är betingade att tänka på Myra som en gammaldags namn, så om du väljer det, du kämpar i motvind för att övertyga läsaren att namnet inte är en exakt angivelse av hjältinnan personlighet. Det är inte att säga att du inte kan välja ett namn som skapar utmaningar för dig, vet bara vad dessa utmaningar är så att du kan övervinna dem.

Var medveten om eventuella konnotationer namnet du väljer bär så att du kan arbeta med dem eller mot dem för att skapa ditt hjältinna. Välj ett namn som inte har några reella konnotationer, så att du kan skapa din hjältinna från grunden, eller välj en som kommunicerar vad du vill förmedla om din hjältinna. Är hon prålig och ikonoklastiska? Bree (med dess eko av "blåsig") kan fungera. Tyst och feminin? Kanske Emma eller annat namn som anspelar på det förflutna och har ett mjukt ljud. En pojkflicka? Försök Meg eller Becky - något som har en lekfull lilt. Eller, om du väljer ett namn som har konnotationer som tydligt inte passar din hjältinna - Emma för en pojkflicka eller Mabel för en äventyrlig astronaut, till exempel - vara medveten om obalans så att du kan arbeta för att motverka det. Du kanske till och med har en annan karaktär kommentera hennes namn, så du kan ta med den ut i det fria och få det ur vägen.

Täck kön

Unisex namn är trendiga nu. Men om du namnge din hjältinna Jamie eller Sam (kort för Samantha), vara medveten om en utmaning i hennes framtid: back-cover kopia. För en läsare, kan vända en bok över och läsa om den perfekta romansen mellan Jamie och Jake eller Sam och Rafe vara lite huggande. Unisex namn är ett mindre problem i böckerna själva, men vet att du skapar en utmaning om marknadsföring änden.

Är exotisk erotisk?

Den korta och ack så definitivt svar är. . . ibland. Exotiska (som betyder olika, inte nödvändigtvis från en exotisk locale) namn kan vara vacker, musikalisk, romantisk, och lockande. Romina. Michelline. Shoshanna. Men exotiska namn kan också vara så konstigt, uppseendeväckande, och outtalbara att de slutar läsaren i hennes spår, dra henne ur historien för att sondera ett namn. Shivareena. Caledonia. Briganta. Försök inte så svårt att välja något annat som du arbetar mot dina egna intressen.