Vad är Fordons Serviceavtal?

March 19

Kontrakt Vehicle Service är juridiska avtal mellan en säljare och köpare, med uppgift att säljaren ska ge eller betala för vissa reparationer, bör de behövs om ett fordon för en viss tid eller distans. Säljaren, i det här fallet, avser den enhet sälja avtalet, vilket kan vara annorlunda än den återförsäljare eller person som säljer bilen. Vanligtvis kontrakt fordonsservice förlänga under en period av år, miles eller kilometer, och förfaller när den första tröskeln passeras.

Köpare väger kontrakt fordonstjänster bör ha i åtanke att inte kontrakt inte alltid behövs, och vissa saker kan dupliceras i ett tillverkargaranti, som i allmänhet är inkluderat i priset för ett nytt fordon. Serviceavtal allmänhet inte täcka löpande underhåll som oljebyten och nya däck. Vissa kan innehålla bestämmelser för däckskador orsakade av faror på vägarna. Dessutom kan tjänstekontrakt bara betala en viss procent av vissa reparationer.

Ofta kontrakt fordonsservice är bara bra under en viss tid. Till exempel kan ett kontrakt erbjuda skydd i fem år eller 50.000 miles (80.467 kilometer), vilket som kommer först. Eventuella haverier som sker efter denna tidsperiod kommer inte att accepteras av kontraktet säljaren.

Vissa företag kan erbjuda för att förlänga livet på kontrakt fordonsservice närmar sig utgångsdatum, särskilt om påståendet historien har varit gynnsam, eller om de är bekväma med vilken typ av bil som drivs. Dessa avtal är i allmänhet under en tidsperiod kortare än det första kontraktet, men priset kan vara samma eller ännu högre. Anledningen till detta är äldre fordon tenderar att ha mer saker går fel oftare. Därför försöker kontraktet säljaren att ge visst skydd mot en potentiell förlust.

Förutom den tid och körsträcka, kan ett antal andra situationer ogiltiga avtal fordonstjänster. Inte utför nödvändigt underhåll, såsom oljebyten, är ett exempel. Detta gäller typiskt endast emellertid till underhåll som sannolikt skulle innebära den skadade komponenten. Exempelvis kan säljaren av ett tjänsteavtal i allmänhet inte vägrat att betala för reparationer av en läckande kylare bara för att ett oljebyte schema inte har strikt. Om det finns motorskador på grund av brist på ordentlig smörjning, kan nekas att reparation, dock.

Vissa individer eller enheter som säljer kontrakt fordonstjänster får använda termer standard i branschen, men obekanta för många människor. Till exempel, en stötfångare till stötfångare garanti eller serviceavtal, som ibland kallas total täckning, täcker nästan allt som kan gå fel med hela fordonet, såsom en fönsterhandtag bryta, till exempel. Drive tåg garantier eller skydd täcker vanligtvis endast motorer, transmissioner och drivaxlar.

  • Kontrakt Vehicle Service täcka vissa reparationer ett fordon kan behöva.
  • Det finns några viktiga undantag till täckningen som ges enligt en stötfångare till stötfångare garanti.