Är det säkert att använda Homeopati under graviditeten?

May 29

De flesta experter är överens om att med hjälp av homeopati under graviditeten är helt säkert. Homeopatiska medel brukar inte innehåller läkemedel eller kemikalier. De är typiskt gjorda med örter, men de aktiva beståndsdelarna är ofta så utspädda att de anses ofarligt, även för gravida kvinnor. Homeopati under graviditeten sägs hjälpa mamman att upprätthålla en optimal hälsotillstånd, och vara bättre förberedda för förlossning. Homeopatiska behandlingar kan också gynna mor och barn efter förlossningen.

Homeopati är en form av alternativ medicin som använder utspädda örtpreparat för att återställa eller bibehålla fysisk hälsa. Homeopatiska medel hävdar att stödja kroppens egna läkande mekanismer, för att hjälpa patienter att njuta maximal fysisk och känslomässig hälsa. Dessa naturliga behandlingar är i allmänhet mycket utspädda, så att föga av de aktiva beståndsdelarna förblir. Utövare av homeopati tror dock att endast mycket små mängder av dessa ingredienser är nödvändiga för att stödja optimal fysisk funktion.

Dessa åtgärder är allmänt ansett som läkemedel och kemiska fri och säker för användning under graviditet och amning. De flesta mediciner, även receptfria läkemedel, inte anses säkra för användning av gravida kvinnor. Homeopati används ofta som ett alternativt system för naturliga behandlingar under graviditeten.

Förutom att stödja mödravård, kan homeopati under graviditeten lindra många av de vanligaste klagomålen hos gravida kvinnor, såsom graviditetsillamående eller sömnlöshet. Det kan hjälpa balans humör och lindra halsbränna, kramper, och ryggsmärtor.

Homeopati under graviditeten anses vara så säker att många friska gravida kvinnor kan ha möjlighet att behandla sig själva, även om en konsultation med en läkare kan ge bättre resultat. Korrigerande åtgärder kommer oftast i tablettform, och är vanligtvis hålls i munnen tills det är upplöst. De anses helt giftfritt och brukar inte ha biverkningar, men i vissa fall kan de orsaka biverkningar om doseringen är för hög. Spädningar av 6x till 30x i allmänhet anses säkra för användning under graviditet. Utövare av homeopati brukar rekommendera att gravida kvinnor följer sunda kost och motion riktlinjer i kombination med eventuella homeopatiska behandlingar.

Utövare av homeopati språkar ofta använder dessa åtgärder för att hjälpa till med förlossning och eftervård. Dessa åtgärder kan bidra till att förebygga eller lindra problem under förlossningen, och hastighet återhämtning för både mor och spädbarn. Homeopatiska medel kan också hjälpa till med problem under amning och kan ges till stöd för barnets hälsa.

  • Homeopatiska medel kan användas för att lösa problem som uppstår under amning.
  • En gravid kvinna bör alltid rådfråga sin läkare när hon har en fråga om läkemedel eller kosttillskott.
  • Homeopatiska läkemedel används ofta av gravida kvinnor för vilka konventionella mediciner kan vara osäkra.
  • Homeopati under graviditeten kan hjälpa balans humör och lindra halsbränna, kramper, och ryggsmärtor.