Ladda ned och installera Java Development Kit (JDK)

October 20

Först behöver du några Java mjukvaruutveckling. Du kan välja mellan flera produkter. I själva verket kan du redan har en av dessa produkter på din egen dator. Om du inte gör det, kan du ladda ner den grundläggande programvaran genom att besöka en Sun Micro webbplats. Den produkt som du vill ladda ner är känd av några olika namn. Det kallas Java Development Kit (JDK), Java Software Development Kit (SDK), och Java Standard Edition (Java SE). Du kan även se en extra 2 i ett namn som Java 2 Standard Edition (J2SE), men 2 betyder ingenting. (Sun Microsystems lagt de två flera år sedan och sedan tappade 2 2006.)

Gäller för Windows-plattformen, använd följande instruktioner för att ladda ner och installera JDK:

1. Besök java.sun.com.

2. Hitta en länk för att ladda ner Java SE 6 (Java Standard Edition, version 6).

Om du hittar någon annan version. Se bara till att du har en version numrerad 6 eller högre.

3. Ladda JDK, inte JRE.

För att skapa egna Java-program, behöver du mer än JRE. Du behöver hela JDK.

4. Dubbelklicka på ikonen för den nedladdade filen och följ guidens instruktioner för att installera JDK.

Du kan välja att ha några eller alla av de komponenter som är installerade. Se bara till att ditt val innehåller utvecklingsverktyg och JRE.

Du ser också namnet på den katalog där JDK ska installeras. Skriv ner det exakta namnet på katalogen.

Vid något tillfälle, frågar guiden om du vill registrera din webbläsare med den senaste Java plug-in. Det är en bra idé.

5. Gå tillbaka till sidan där du hittade JDK nedladdning. Få en annan nedladdning - Java SE Dokumentation (även känd som API-dokumentation Java SE).

6. Extrahera zippade Java SE Dokumentation till din Java hemkatalog.

När du har hämtat Java JDK, är du redo att installera programvaran på din dator. Naturligtvis kan du göra detta 900 olika sätt, beroende på ditt operativsystem, namnen på kataloger på din hårddisk, vindhastigheten, och andra faktorer. Följande steg ger några riktlinjer:

1. Öppna Den här datorn och hitta JDK filen som du hämtade.

Filen har ett namn som jdk-6-bla-blah.exe. Det exakta namnet beror på vilket operativsystem du använder, versionsnummer som Sun har nått med Java, och oavsett namnkonventioner folket på Sun har förändrats sedan den här boken skrevs.

2. Dubbelklicka på JDK filens ikon.

• Om du hämtade den lilla nätet installationsfilen, dina nedladdningar dator fler filer från Internet och installerar Java medan det hämtar.

• Om du hämtade den enorma offline installationsfilen, extraherar din dator innehållet i den enorma installationsfilen och installerar Java från dessa innehåll.

3. Bland de funktioner som du väljer att installera, se till att du väljer utvecklingsverktyg och Public Java Runtime Environment.

Du kan välja att ha några eller alla av de komponenter som är installerade. Se bara till att ditt val innehåller dessa två poster. För att välja eller avmarkera ett objekt, klicka på ikonen till vänster om objektets namn.

4. Skriv ner namnet på den katalog där Java SDK installeras och klicka på Nästa.

Från en version till nästa, installationspaketet sätter Java i olika kataloger på datorns hårddisk. På senare paketet har installerat Java i en katalog som heter C: \ Program \ Java \ jdk1.6.0. Under installationen på din dator, kan du se ett annat katalognamn. (Ett eller annat sätt, har namnet troligen jdk i den.)

Ta del av denna katalognamn när installationspaketet visar det. Denna katalog kallas Java hemkatalog.

5. Njut av stänkskärmarna som du ser när programvaran installeras.

I slutet av installationen, klicka dig den ökända knappen Slutför. Men du är fortfarande inte klar med hela kitet 'n rasket. Nästa steg är att installera Java dokumentationen.

6. Kopiera dokumentationen till din Java hemkatalog.

7. Kontrollera att se till att du packade dokumentationen korrekt.

Efter packa dokumentationen s Zip-fil, bör du ha en underkatalog som heter docs i din Java hemkatalog. Så öppna Den här datorn och navigera till din nya jdkwhatever mapp. Direkt innanför den mappen, bör du se en ny mapp med namnet docs. Denna katalog kallas din Javadoc katalog.

När dina docs är alla uppradade i rad, kan du gå vidare till nästa steg - att installera en Java utvecklingsmiljö.