Vilka är de bästa tipsen för Begränsande skräpmat för barn?

October 30

Begränsning skräpmat för barn är en av de viktigaste besluten hälso att föräldrar kan göra. Barn utsätts för många annonser som säljer skräpmat varje dag, och kan inte förväntas att göra hälsosamma val av mat på egen hand. Begränsning skräpmat för barn genom att kontrollera den mat de äter är bara halva striden. Att se till att de förstår hur man gör hälsosamma val i situationer där föräldrarna inte är där för att välja för dem är lika viktigt.

Reklam skräpmat för barn är ett mycket lönsamt sätt för skräpmat företag att locka in kunder som ännu inte utvecklat sunda vanor och en förståelse för de långsiktiga effekterna av livsmedelsval på kroppen. Föräldrar kan begränsa mängden skräpmat reklam deras barn ser genom att begränsa den tid barnet tillbringar framför TV och på Internet. Dessutom, när en skräpmat annons visas, kan föräldrarna förklara för sina barn varför äter denna produkt skulle vara en ohälsosam val, och föreslå liknande men hälsosammare alternativ, som till exempel en grönsak burgare på vete bröd i stället för en snabbmat ostburgare.

Föräldrar bör, om möjligt, packa barnets skollunch med hälsosam mat, inklusive frukt, grönsaker, magert kött och fullkornsprodukter. Det är mycket hälsosammare att göra detta än förlita sig på barnets val i skolan mellan skräpmat och hälsosamma val. Detta gäller särskilt eftersom många skolor levererar ett överflöd av chips, pommes frites, desserter och annan skräpmat för barn och en mycket begränsad tillgång på färsk frukt och grönsaker, vilket gör det ännu svårare för barn som försöker göra hälsosamma val för att ha en tillfredsställande lunch.

Många föräldrar tar till servering familjen snabbmat eftersom deras upptagna scheman inte ofta tillåter dem att laga en måltid hemma. En möjlig lösning på detta problem skulle kunna vara för föräldrarna att tillbringa ett par timmar på helgen matlagning hälsosam mat och frysa dem för snabb, bekväm användning under veckan. Dessutom kan färdigförpackade grönsaker och frukt portioner vara ett enkelt sätt att lägga till hälsosam mat som en sida skålen för frysta måltiden. Om matlagning är helt enkelt inte ett alternativ, bör föräldrarna försöka välja restauranger som erbjuder lågt kalorimenyalternativ med mycket frukt och grönsaker i stället för fet snabbmat poster. Även barn kan uttrycka en preferens för högt kaloriinnehåll, fet mat, är det viktigt för föräldrar att förbli fast och förklara varför göra hälsosamma val av mat är en viktig vana att bilda.

 • En smörgås på vetebröd kan ersätta ett barns hamburgare.
 • Att ha nyttiga snacks tillgängliga för barn är ett sätt att begränsa deras skräpmat intag.
 • Frukter, såsom bananer, kan vara hälsosamma alternativ för barnens mellanmål och skolluncher.
 • Lunch kött smörgåsar är ett hälsosammare lunch eller mellanmål alternativ.
 • Skräpmat är oftast lättare och billigare att göra för måltider.
 • Chips är mycket fett och kalorier men erbjuder lågt näringsvärde.
 • Cirka 25% av amerikanska barn är feta.
 • Förpacknings barnens luncher med hälsosamma mellanmål och magert protein kommer bidra till att begränsa sin konsumtion av skräpmat.
 • Barn som äter näringsrika livsmedel har vanligtvis friskare immunförsvar än barn som inte gör det, men ibland äter snabbmat är OK.
 • Crackers är en fettsnål alternativ till chips.
 • Barn bör inte äta för mycket mat med mycket fett och kalorier, som cheeseburgare.
 • Stock ditt kylskåp med apelsiner och annan frukt som tilltalar barnen.
 • Forskning visar att barn tenderar att äta mer grönsaker och hälsosam mat på sit-down familjens mat.
 • Barnen bör uppmuntras att dricka mjölk istället för läsk.