Vilka är de olika typerna av Vegan lasagne?

November 9

De olika typerna av vegan lasagne kan delas in i två huvudkategorier. En typ härmar traditionella italienska lasagne med hjälp vegan ingredienser som ser ut och smakar som liknar de som används i traditionell lasagne. Den andra typen är sammansatt av alternativa vegan ingredienser sammanfogade skikt för att bilda en lasagne-liknande skålen. Inom dessa två grundläggande kategorier, det finns många möjliga variationer.

Traditionell lasagne är en skiktad gryta bestående av breda, platta lasagne nudlar, ost, köttfärs och tomatsås smaksatt med vitlök och örter. En vegankost förbjuder konsumtion av animaliska produkter av något slag, så att göra en vegan lasagne som efterliknar traditionella lasagne, är det nödvändigt att använda veganska substitut för kött och ost. Det är också viktigt att säkerställa att de nudlar och tomatsås inte innehåller animaliska produkter. Kött substitut inkluderar köttliknande sojaproteinprodukter, vetegluten, texturerat vegetabiliskt protein eller en mängd tunt skivad grönsaker. Ostsubstitut inkluderar tofu, soja ost, näringsmässiga jäst och en mängd kommersiellt tillverkade ost-liknande produkter.

En alternativ vegan lasagne består av skiktade ingredienser som inte nödvändigtvis liknar de hos en traditionell lasagne utan är monterade i en lasagne-liknande gryta. Alternativ till vanliga lasagne nudlar kan inkludera bovete nudlar, tunt skivade grönsaker, potatis, polenta, bönor, spannmål och jordnötter. Samma kött och ostsubstitut används inom traditionell lasagne också kan inkluderas.

Inom den grundläggande begreppet lasagne, det finns många varianter. De typer av kött som används kan omfatta köttfärs, marken lamm, fläskkorv och markturkeyen. För vegan lasagne, det finns många konstgjord väg smaksatt och texture kött substitut som liknar dessa kött. En traditionell lasagne recept kan kalla för flera typer av ost, speciellt ricotta, mozzarella och parmesan. För vegan lasagne, det finns ost ersättningar som är konstgjord väg smaksatt och texture att likna dessa typer av ost.

Traditionella lasagne recept har ofta ytterligare eller alternativa ingredienser som också passar in i vegankost. Aubergine, spenat, svamp och oliver är populära tillägg till lager av kött, ost och nudlar i en lasagne gryta. För att göra en vegansk version, kan det kött och ost utelämnas eller ersättas. För en sås variation, kan vit béchamelsås göras med smör, mjöl och mjölk användas i stället för eller i tillägg till den klassiska tomatsås. För en vegan vit sås, soja margarin eller vegetabilisk olja, mjöl och ris eller sojamjölk kan användas i stället.

  • Aubergine gör en läcker tillägg till lasagne.
  • Tofu är en populär ost substitut i vegan lasagne.
  • Svampar är en vanlig ingrediens i veganska rätter.