Vad är en glas Drill Bit?

November 6

Ett glas borr används typiskt med en elektrisk borr för att skapa hål i glaset. Den kan också användas för kakel, keramik och liknande material. Biten är belagd med diamant bitar som fungerar som sandpapper att gnida hål i materialet som borras utan att spricka eller gå sönder.

En av de viktigaste skillnaderna mellan en glas borr och en designad för trä eller metall är att glasbiten är slät, rak och har en grov textur. De som känner till den vanligare twist bit är vana att se de spira flöjter av den bit som både skär in i materialet och vägleda borrade ut saken upp och ut ur hålet. Glas borr doesnâ € t har några flöjter, för när ett hål borras i glas överskottsmaterialet är bra nog att det blir till stoft snarare än spån som måste avlägsnas från hålet.

Eftersom lite är belagd med diamant chips eller diamantdamm, har mycket av den bit utseendet och känslan av sandpapper. Under processen att borra diamantbeläggningen gnider bort glaset, vilket skapar ett hål i materialet som borras. Som sandpapper, kommer beläggningen i olika texturer, från grov till mycket fin, så att beläggningen kan matchas till jobbet.

Dessa har några viktiga skillnader som skiljer den från andra typer av borrkronor. Inom glas borr, bär diamantbeläggningen bort av utsidan av lite över tiden, så småningom gör den oanvändbar. Biten s livslängd beror på hur hårt den yta som borras är, hur tjock, och, i vissa fall, skickligheten hos operatören. Beläggningen kan hålla i många, många användningsområden eller det kan bara pågå tillräckligt länge för att borra ett enda hål. Det är viktigt att övervaka lite för att se till att det inte är slitna, eftersom överanvända en kan leda till sprickbildning och brott.

Ett glas borr måste hållas väl smorda för bästa möjliga resultat. Detta visar sig vanligtvis görs genom att köra vatten över borrytan. Försiktighet måste användas som denna praxis kan vara farligt med elektriska borrmaskiner. Det är viktigt att undvika att få vatten på borr sig när den är ansluten till en strömkälla. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skador på operatören.

  • Glasborr används med en borrmaskin för att skapa hål i glas.