Vad är en Honey Condi?

October 25

En honung balsam är en hårvårdsprodukt eller en hemmagjord produkt består huvudsakligen av honung och används för att hålla håret friskt och starkt. Många hårvårds märken erbjuder en honung balsam för flera olika hårtyper. Denna speciella typ av konditioneringen är också användbara vid behandling av hår och hårbotten villkor, såsom mjäll och seborroiskt eksem.

Honung är naturligt rik på vitaminer och mineraler, såsom vitamin B, kalcium, klor, aluminium, järn, magnesium, mangan, kisel, kalium och fosfor. Det är också uppskattad för sin antibakteriella, antimikrobiell, antiseptiskt, antioxidant och anti-svamp egenskaper, och många människor använder rå honung för att behandla håravfall, klåda och mjäll. Forskning sker på dess effekter tyder på att honung också kan förhindra framtida håravfall hos individer som har använt det tidigare för hår och hårbotten behandlingar och som fortsätter att använda en honung balsam regelbundet.

En honung balsam är ett utmärkt botemedel för torrt hår eller hår som har skadats av över styling. För håravfall, konditionering hår med honung tillsammans med antingen olivolja eller tea tree olja kan erbjuda lindring. När man köper en honung konditioneprodukt, dock märkningen bör läsas mycket noggrant för att säkerställa att honung är den viktigaste ingrediensen och att andra ingredienser som kan skada håret, såsom alkohol, ingår inte.

Oavsett om man söker efter en torr balsam eller en leave-in balsam, kan en honung balsam vara användbar. Generellt fann varhelst hårvårdsprodukter säljs, honung konditione produkter är lätta att hitta och finns med i en mängd olika hårvårds balsam gör, det är lätt att välja en enligt oneâ € s hårtyp och önskade resultat. Det är vanligt förekommande i kommersiell form, men många människor gör också egna balsam ur rå honung och andra naturliga ingredienser.

En populär recept för en hemmagjord balsam inkluderar honung, olivolja, rosmarinolja och guargummi. Andra recept kombinerar honung och havregryn. Vissa människor även föredrar att helt enkelt tillämpa rå honung direkt till sin fuktiga hårbotten och, behandla det som en leave-in balsam, täcka hårbotten med ett lock i 30 minuter innan du sköljer som vanligt. Människor som har använt denna metod hävdar att honungen är inte svårt att skölja ur håret. Det finns en mängd olika recept som används vid tillverkning honung balsam, och dessa i allmänhet från grundläggande balsam till att skapa konditioneringsbehandlingar för att användas som hem rättsmedel för särskilda hår och hårbotten problem.

Oavsett om det köps i form av produkter eller skapas från grunden, hjälper honung balsam hålla håret friskt och starkt. Det är också allmänt betraktas som en ingrediens som kommer att lämna håret mjukt och glänsande. Beroende på hairâ € s hälsa när honung balsam först appliceras, kanske flera konsekventa användningar vara nödvändig innan håret återställs till en naturligt hälsosamt tillstånd.

  • En flaska honung balsam.
  • Honung.
  • En honung balsam kan användas för att hålla håret friskt och starkt.