Vad är Loose Tea?

November 3

Lösa te är egentligen bara te: torkade blad eller frukter för stöp i varmt vatten, utom utan väskan.

Te historiker säger att folk började dricka te mer än 5000 år sedan. Som historien går, på den tiden i Kina fanns det en kejsare vid namn Shen Nung, som var en lärd man och en lärd av vetenskaperna. Eftersom han trodde att vattnet gjordes rent genom kokning, insisterade han att allt vatten kokas innan medlemmarna i hans hov kunde dricka det.

En eftermiddag, eftersom domstolen medlemmar reser, ett blad från ett närliggande träd flög in i hans kopp kokt vatten. Nyfiken, han tillät bladet att stanna kvar i sin kopp, och han såg att bladet infunderas hans vatten med en ljusbrun färg - och en uppfriskande smak. Sedan dess människor i Kina, då Japan, och nu över hela världen, njuta av en kopp te.

Lösa te var den enda typ av te tillgängliga i många århundraden. Forntida böcker har upptäckt att förklara vilken typ av teblad föredrogs, hur människor i tiden beredd lös te, och de metoder som används för att sträcka lösa teblad från te.

Ironiskt nog, uppfinningen av tepåsen var en olycka. En te köpman, trött på sjöfarten löst te i skrymmande och tunga metall te burkar, utarbetat en förpackningsinnovations han packade sin lös te i siden påsar som vägde mindre och kunde packas för frakt. När han hört tillbaka från kunder som begär han skicka dem löst te i hans praktiska tepåsar, var ett nytt koncept föds. Genom 1904, tepåsar var kommersiellt framgångsrika runt om i världen.

Bekvämligheten av tepåse - göra sådana saker som te silar eller te bollar onödiga - gjorde det oerhört populära. Medan ivrig lösa te fans behöver utveckla knack ta bort den lösa te från potten eller tekopp, många anser att tekniken en integrerad del av tedrickande ritualer och traditioner.

Försäljningen av te i tepåsar fortfarande utgör 94% av dagens te marknaden, men trenden kan förändras. Eftersom en del av teet som används i tepåsar är te gryn trasiga blad, har teälskare drogs tillbaka till kvaliteten på lös te att njuta av full smak. Typer av teer delas in i tre huvudkategorier: svart, Oolong, och Green.

Lösa te, i motsats till te gjort av te i tepåsar, sannolikt kommer att förbli valet av sanna te kännare. Och dessutom, att försöka se din förmögenhet genom en tepåse gör det slags tufft, eller hur?

  • Lösa blad te.
  • En tekanna.
  • Lösa te är genomsyrad av varmt vatten.