Ta bort färg från Glasfiber

July 30

Det finns några alternativ för att ta bort färg från glasfiber. Som fallet är med någon fläck eller någon annan fläck borttagningsmetod på alla underlag du bryr dig om, gör alltid en spot test på en osynlig del av glasfiber. Det finns tre alternativ som du kan använda för att ta bort färg från glasfiber. De kan kräva lite vinklad fett, men med dessa metoder din uppgift är möjlig.

  • Rengöringsmedel. Det första alternativet som du kan prova är att försöka skrapa bort färgen. Gå långsamt och försiktigt, eftersom det är möjligt; du vill inte skrapa på ytan av dina glasfiber. Använd en plastskrapa för det här jobbet. Bar Keeper s Friend renare och polish kan tillämpas när du är klar med din skrapning, och du kan sedan börja försiktigt skura vid ytan, försöker ta bort färgen. Du kanske vill använda en Mr. Clean Magiskt suddgummi, vilket är bra på att ta bort alla typer av fläckar.
  • Bakpulver. Ett annat val är att använda en våt svamp att gnugga bakpulver på ytan, ett bra sätt att undvika att göra din omgivande luften luktar kemikalier. Prova en färgfläckborttagnings (som Oops) eller tunnare (ta hand det förstör inte glasfiber yta), eller så kan du göra ett försök med hjälp av ett milt hushållsrengöring. Dirtex spray är också ett användbart alternativ för latexfärg.
  • Måla tunnare. Du kan prova att applicera färgborttagnings och låta det sitta, skrubba med en Scotch Brite pad eller användning av ovannämnda skrapan, och sedan torka av färgborttagnings av med en trasa doppad i denaturerad alkohol tills ytan är allt klart (om du gör detta, vänta två timmar innan beläggning med ny färg, om det är din plan). En annan idé är att använda spraya ugnsrengöringsmedel eller luftfartyg färgborttagningsmedel.

I slutändan, vad du använder beror på hur mycket färg som finns att ta bort och vad utgången av resultat du vill (stort område, litet område, etc.) är. Till exempel kan sprayfärg tas bort ganska bra från många ytor med hårspray, men det är svårt att få en burk stor nog att täcka en hel sida av en stor båt. Du skulle göra bättre i så fall att prova något som finns i större mängder och kan tillämpas i större områden åt gången.