Vad är en Skärborr?

November 16

En skär borr är en typ av skärutrustning utformad för att borrningen cylindriska hål i ett arbetsstycke. Dessa bitar är ofta monteras på olika typer av borrmaskiner och annan produktionsutrustning. De kan tillverkas av flera olika hållbara material innefattande rostfritt stål, kolstål och volframkarbid. Det finns många olika typer av borr som nästan varje borr ansökan. Många premie borren tillverkare gör bitar som huvudnummer diamantbeläggningar för produktionsborrning eller applikationer som involverar hårdare material.

Många skärande borr tillverkare använder starka, hållbara metaller i byggandet av deras produkter. Volfram är en av de starkaste, hårdast kända metaller. Denna metall har den högsta smältpunkten av någon metall, vilket gör den idealisk för varmt produktionsborrning. Bitar gjorda av volframkarbid är mycket hållbara, de kan skära genom nästan alla material inklusive mycket hårda metaller som krom och mycket hård sten som granit. Borrkronor att funktionen volframkarbid byggandet kommer att överträffa de flesta typer av skärande borrkronor på marknaden.

Diamanter är det hårdaste ämne på planeten. En diamant spets eller diamantkärnskär borr kan användas för att borra igenom de hårdaste material, inklusive volframkarbid, safir, rubin och diamant. Medan dessa borrkronor är bland de dyraste bitarna tillgängliga, kommer de att snabbt, rent och effektivt skära genom varje givet material.

För att skära genom ett arbetsstycke, en skär borr gjord av ett material som är hårdare än arbetsstycket självt måste användas. Moh: s skala erbjuder en referensram för materialhårdhet. På denna skala, vilket ger värden mellan ett och tio, material med höga siffror är hårdare än material med lägre nummer. Granit, volframkarbid, safir, och diamant erbjuda värden av 6, 8,5, 9, och 10, respektive. Medan en volframkarbid borr kan användas för att effektivt skära genom granit, skulle en diamantbestyckad borr vara lämpligare att skära igenom safir eller diamant.

Använder någon elverktyg kan vara en farlig uppgift. Borr är ofta väldigt vassa och kan lätt pussla huden med ens den minsta kontakt. Operatörerna bör vara mycket försiktiga medan rörelse elverktyg som har utrustats med borr bilagor. Anställa driven kraft när borrning eller använder felaktig bit för ett program kan orsaka lite att bryta. Bära skyddsutrustning som skyddsglasögon, dammskydd, och arbetshandskar hjälper risker minskning skada under arbetet.

  • Skyddsglasögon och ansiktsmask bör användas när du använder elverktyg.
  • Borrkronor kan vara av stål, kolstål och volframkarbid.