Vad är Merchant Verification?

November 27

Termen "merchant verifiering" används på flera sätt i finansbranschen. I den första och mer utbredd känsla, hänvisat till en köpman verifieringskontroll tjänst som bekräftar att kontroller skrivits ut till en köpman är giltiga. Vissa online företag använder denna term för att hänvisa till processen för att verifiera identiteten på handlarna de lista för att identifiera och eliminera möjliga källor till bedrägeri.

När verifieringskontroll köpman diskuterar innebär köpman verifiering kör informationen om en kontroll genom ett system för att säkerställa att den ansluter till ett giltigt bankkonto, att det finns tillräckligt med pengar på kontot för att täcka kontroll, och att den person som skriver checken har inte en historia av att skriva kontroller på konton med otillräckliga medel eller andra negativa kredithändelser. Syftet med sådana system är att skydda köpmän från check bedrägeri samt situationer där människor skriver checkar oskyldigt utan tillräckligt med pengar; i båda fallen handlaren måste följa steg för att samla in medel och det är dyrt och tidskrävande.

Vissa handlare undvika detta problem genom att helt enkelt vägra att acceptera kontroller. Andra använder handelsfartyg verifiering. Mycket små företag kan använda ett system så enkelt som att ringa banken eller kredit unionen då kontrollen dras och frågar om den person som skriver en check är medlem eller kund i god status. Andra system kan skanna kontroller och köra data via en databas som människor kan använda för att avgöra om kontrollen är sannolikt att gälla. Mer avancerade system debitera pengar direkt från kundens checkar ut för att se till att kontrollen kommer att täcka medlen.

Med hjälp av en köpman kontrollsystem kostar pengar. Kostnaden för systemet varierar beroende på de tjänster som den erbjuder och den verksamhet där en köpman fungerar. Någon med en hög risk handelskonto kommer att få betala mer eftersom risken för dåliga kontroller är motsvarande högre. Det är typiskt att betala både en månatlig underhållsavgift och en per-check avgift för handelsfartyg verifieringsbearbetning.

I den andra meningen är köpman verifiering används av sajter som fungerar som marknadsplatser, som listar varor från flera leverantörer. Dessa platser be sina leverantörer att verifiera sin identitet och att ge aktuell och korrekt kontaktinformation. Detta skyddar konsumenterna från bedrägerier genom att säkerställa att endast behöriga leverantörer listas och ger konsumenterna en mekanism för att kontakta en säljare i händelse av tvist eller problem.

  • En köpman verifieringskontroll tjänst bekräftar att kontrollerna är giltiga.