Vad är Pasteurinstitutet?

April 24

Pasteurinstitutet är en världsberömd fransk forskningsorganisation som fokuserar på förebyggande och behandling av sjukdomar i världen. Utöver institutets huvudkontor i Paris, har organisationen ett antal internationella forskningsstationer som utför fältforskning över hela världen. Över 2.000 personer från varje kontinent arbete i Paris forskningsanläggning den, bedriva spetsforskning på ett brett spektrum av sjukdomar. Pasteurinstitutet allmänt betraktas som en forskningsinstitution av högsta klass.

Denna ideella grundades av Louis Pasteur med hjälp av en internationell fond 1887. Initialt etablerat för att utveckla ett vaccin mot rabies, växte Pasteurinstitutet snabbt, med Pasteur främja utvecklingen av en starkt vetenskapligt miljö där forskarna uppmuntrades att utforska en mängd olika ämnen och kommunicera med varandra om sina iakttagelser. Fokus för institutet blev snabbt förebyggande och behandling av infektionssjukdomar, och Pasteurinstitutet gjorde en hel del banbrytande arbete inom mikrobiologi.

På 20-talet, var åtta Pastorians erkänd med Nobelpris för sitt arbete. Några av de mer anmärkningsvärda prestationer av Institut Pasteur, som den kallas på franska, inkludera upptäckter av hiv, bakteriofager, acetylkolinreceptorn, och bakterien som orsakar pest. Pasteurinstitutet har också varit involverad i utvecklingen av många vacciner och behandlingar för en rad sjukdomar.

Som en del av sitt uppdrag, hjälper Pasteurinstitutet att bearbeta information från växande epidemier, utför folkhälso uppsökande inklusive utbildning och vaccinationsprogram, leder symposier och föreläsningsprogram visar upp nya utvecklingen inom folkhälsoområdet, och arbetar med att utveckla nya behandlingar för sjukdom. Institutet ingår virologi, parasitologi, immunologi, och neurovetenskap labb, tillsammans med faciliteter för att forskning genetik och epidemiologi, bland andra avdelningar.

Folk från hela världen reser för att studera och forskning vid Pasteurinstitutet. Institutet erbjuder forskarutbildning till människor i en mängd olika områden, tillsammans med eftertraktade praktikplatser för studenter fortfarande gör sitt examensarbete. Forskare på toppnivå uppmanas också att arbeta vid Pasteurinstitutet, sätta sina kunskaper för att använda till gagn för global hälsa. Finansieringen av institutet kommer från den franska regeringen, patentförsäljning, privat finansiering, och licensavgifter, bland andra källor.