Vad är en Firming Face Cream?

April 15

En uppstramande ansiktskräm är en emulsion av vatten och olja i kombination med olika andra ingredienser som kan bekämpa tecken på åldrande i huden. För att räknas som en kräm i motsats till en lotion, skall denna blandning innehålla 60 till 75 procent vatten och 20 till 30 procent olja, med emulgeringsmedel som utgör skillnaden. Den höga halten av olja är varför en kräm är tyngre än en lotion, och kan täppa till porerna i de med naturligt fet hud. Åldrande hud, dock ofta drar nytta av en hög oljehalt eftersom torrhet är en stor anledning till varför slapp och rynkor är så synliga.

Som huden åldras, många förändringar. Hud som har exponerats för solen har också utsatts för fria radikaler som kan skada huden genom att hämma cellomsättning, vilket resulterar i torrhet och missfärgning. Kroppens produktion av kollagen och elastin sakta ner och huden förlorar elasticitet, vilket resulterar i linjer och slapp. Trög cirkulation orsakar förlust av muskeltonus, vilket också bidrar till slapp. Det finns flera sätt på vilka en bekräftelse grädde påverkar huden, och resultat kan i allmänhet ses i 4-8 veckor, även om effekterna vanligtvis inte varar när behandlingen avbryts.

En kvalitet uppstramande ansiktskräm innehåller antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Fria radikaler är överallt, både i och utanför kroppen, men majoriteten av fria radikaler orsakas av solexponering och rökning. Fria radikaler skadar hudceller från "stjäla" elektroner, vilket saktar cell omsättning. Antioxidanter hämmar fria radikaler förmåga att göra det. Antioxidanter är vanliga i en åtstramande ansiktskräm inkluderar vitamin E (tokoferylacetat), coenzym Q10 (Q10), askorbylpalmitat, och alpha lipoic syror.

Humektanter är en annan vanlig ingrediens i uppstramande kräm. De fungerar genom att fukt från luften in i huden, vilket bekämpar naturlig fuktförlust. Vanliga humektanter som finns i en åtstramande ansikte ansiktskräm inkluderar niacinamid (B3), glycerin, idebenon, och dimetylaminoetanol (DMAE). Dimetikon är vanligt i mindre dyra krämer för att simulera mjuka känslan av återfuktad hud, men är bara en silikonderivat, och inte en faktisk fuktighetsbevarande.

De mest populära och framgångsrika märken av uppstramande ansiktskräm innehåller ingredienser som stimulerar kroppens naturliga syntesen av kollagen och elastin. Kollagen och elastin är ansvariga för elasticitet och smidig "EMBONPOINT" av ung hud. Vanliga ansikte grädde ingredienser som fungerar som "kollagen boosters" inkluderar vitamin E, niacinamid, retinol, askorbylpalmitat och neuropeptider.

Ibland kommer en åtstramande ansiktskräm också innehåller ingredienser som kallas "utjämnare", som fungerar som ytan fyllmedel, minska uppkomsten av rynkor. Vanliga utjämnare inkluderar omega 3 och 6 fettsyror, hyaluronsyra, idebenone och niacinamid. Mest populära uppstramande ansiktskräm ingredienser är mångsidig, på huden på flera olika sätt. Vissa ingredienser, liksom DMAE, hävdar också att förbättra ansikts muskeltonus att bekämpa slapp, men detta har ännu inte vetenskapligt bevisat.

  • Firming Face Cream ingredienser kan inkludera retinol.
  • Firming ansiktskrämer är ofta utformade för att främja produktionen av kollagen, vilket hjälper till att göra huden smidigare.