Ta bort fläckar från Auto Mattor

June 3

Alla av oss har någon gång tagit en snabb bit i vår bil medan hasta till nästa möte, barnens skola, den hårstylist, läkare och you name it. Vad vi tenderar att glömma är att äta i bilen kan lämna fula fläckar på våra auto mattor som kräver Herculean städinsatser. Dessutom finns det alltid risk för bensinfläckar och andra spill som är för många för att lista. I den här artikeln tar vi en kort titt på ta bort fläckar från auto mattor.

De flesta hushålls mattan-rengöringsprodukter fungerar bra på auto mattor. Men med tanke på att de flesta auto mattor är kantas olika metallkomponenter, med hjälp av flytande produkter mattan-rengöring eller "schamponering" auto mattor i en biltvätt kan påverka metallen och orsaka rost som sipprar igenom och fläckar auto mattor. Det bästa alternativet är att ta bort de bilbarnstolar och auto mattor före rengöring dem och vänta på dem torka helt innan du sätter tillbaka dem i bilen. Även om det är tidskrävande, garanterar denna försiktighetsåtgärd minimi skador på bilens mattor, metall fixturer, och brädorna.

Om fläcken på din auto mattan är inte särskilt stor, kommer städningen inte vara mycket grundlig, vilket innebär att du kan göra en lokaliserad rengöringsjobb med spray-on mattan städare. Men med alla fläckar, ju tidigare du tar bort dem desto bättre, så låt inte fläcken nöja dagar.

Vad du än gör, se till den produkt som du använder för att rengöra dina auto mattor skadar inte färg eller fibrer i din matta. Det bästa sättet att förhindra denna skada är att testa produkten på en del av mattan som inte vanligtvis syns, som under en stol eller golvmatta. Vanligtvis måste du köra en dammsugare över mattorna innan du applicerar fläckborttagningsmedel, men med vissa produkter kan du dammsuga efteråt. Anvisningarna kommer vanligtvis berätta vad du ska göra. Dessutom kan du använda ett skrapverktyg som en spatel eller en hård borste för att ta bort envisa rester som kommer att hämma din fläck ansträngningar för återsändande.

När den tunga smutsen är ur vägen, använd en spray-on renare. Tänk på att när kemiska rengöringsmedel är ibland det enda sättet att ta bort fläckar från dina auto mattor, enkel tvål och vatten och en svamp kan vara nog för milda fläckar, så försök att först. Du kan också spraya på en lösning av väteperoxid och vatten. Cirka femton minuter efter att du tillämpar peroxid, skölj bort det med en lösning av vinäger och kallt vatten. Torka av hela området med en mjuk trasa. Varning: väteperoxid är ett blekmedel, så se till att du inte använder för mycket.

Vissa människor svär vid rakkräm, som du kan gnida in det drabbade området och torka av med en mjuk, fuktig trasa. Emellertid kan rakkräm inte arbeta med alla typer av fläckar.

På fettfläckar, måste du använda kemiska rengöringsmedel. Som ett alternativ till att spraya på en renare (som gör att du riskerar att andas in farliga kemikalier), kan du använda en mjuk, fuktig trasa för att tillämpa lösningen. Torka Bara det drabbade området tills mattan kommer ren. Oavsett vad du använder, vakuum när auto mattor är torra för att producera bra resultat.

Helst ska du torka dina auto mattor utanför. Se till att ytan på auto mattan är helt torr innan du sätter tillbaka den i bilen. En våt matta är mycket mottagliga för mögel, som kan förstöra det.

Om en fläck är utspridda över ett stort område, är du bättre att inte försöka att rengöra det själv. Som med allt annat, är tillgänglig för jobbet professionell hjälp. Slutligen, om din bil mattor är alltför allvarligt skadade, kan du överväga att ersätta dem i stället för att slåss en fläck som inte kommer att försvinna, och kommer att förlora pengar på köpet.