Vilka är de olika typerna av Home luftrenare?

September 27

Luftrenare effektivt ta bort skräp som kan hittas inne i ett hem. Välja ett hem luftrenare är ofta en fråga om att veta vilken typ av luftrenare som fungerar bäst inne i ditt hus. Det finns många typer av luftrenare på marknaden, och att lära känna lite om dessa luftrenare är det bästa sättet att bli en informerad shopper.

High Efficiency Particulate Air (HEPA) hem luftrenare enkelt fånga tobak, pollen, damm, och de flesta andra typer av skräp som kan flyta omkring. HEPA luftrenare är att föredra av människor som lider av svår allergi, eftersom de är mycket effektiva. Ett HEPA-filter gjort av kol placeras ovanför en höghastighetsfläkt för att fånga eventuella föroreningar.

Ion purifiers fungerar annorlunda än HEPA-luftrenare, även om dessa enheter är också mycket effektiva. Negativt laddade joner släpps ut i luften när en jon hem renare är påslagen. Dessa joner börjar omedelbart att locka skräp, som sedan slås ut ur luften och på ditt hem olika ytor. När en jon luftrenare har haft tid att arbeta, kan du helt enkelt torka bort eller vakuum jordad skräp.

Till skillnad från jon och HEPA luftrenare, det finns en viss kontrovers kring gång populära ozon hem luftrenare. Denna typ av luftrenare skickar ozon i luften, som sedan eliminerar skräp från en miljö. Problemet är att ozonrenare producerar skadliga kemikalier när ozon reagerar med luftföroreningar.

Ett hem luftrenare som fungerar i hela ditt hem kallas en all-hem reningsverk. Dessa enheter är ofta integrerad i strukturen av ett hem, och de arbetar för att rengöra alla rum inne i ditt hus. Medan effektiva på att städa upp luften jämnt, dessa luftrenare är inte lika stark som enskilda enheter. Den ena fördelen med en all-hem reningsverk är att dessa maskiner är utom synhåll, vilket ofta är estetiskt tilltalande.

Innan du köper någon form av hem luftrenare, se till att läsa tillverkningsdetaljer. Luftrenare kan se samma, men de är alla ganska olika. Dessutom bör en tillverkargaranti fästas på alla reningsverk som du köper. På så sätt kan du enkelt ersätta din luftrenare om den går sönder. Eftersom luftrenare används dagligen, köpa en som har en fem års garanti, eller mer, är en bra idé. Den grundläggande formen och storleken av ett hem luftrenare varierar från modell till modell, så se till att shoppa runt.

  • Joniserad luft system debitera syreatomer, möjliggör deras att bilda giftiga ozonmolekyler.
  • En luftrenare.
  • HEPA-filter kan vara till nytta för allergiker.