Vad är Trail Running Shoes?

October 5

Till skillnad från vanliga löparskor avsedda för släta trottoarer eller grusvägar, är trail löparskor avsedda för trafik på spår, svår terräng och ogynnsam förhållanden. Trail löparskor är ofta byggda med tjockare sula, kraftigare överdelar, och i vissa fall, fotled stöd. Trail löparskor har mer dragkraft på sulorna för att rymma en rad kör ytor, såsom smuts, lera, stenar, rötter, och så vidare.

När du väljer ett spår löparskor för träning eller tävling, är det viktigt att tänka hållbarhet, andningsförmåga, dragkraft, och stöd. Precis som andra typer av löparskor, bör trail löparskor sitter stadigt och bekvämt, och de måste erbjuda tillräckligt stöd i fotvalvet. Det är viktigt att välja ett spår löparsko med en aggressiv sula, en som kommer att kunna hantera en mängd olika terräng och väderförhållanden. Men det är också viktigt att tänka på vikten; ett ljus löparskor kommer att vara mer bekväm och effektiv på lång sikt, så en löpare måste vara säker på att hitta en balans mellan funktioner och vikt.

En annan funktion som är en nödvändighet för alla par trail löparskor är vattentätt material. När du kör på stigar, är en löpare nästan säkert att stöta på fukt någon gång. När en fot blir våt, blåsor är mer benägna att utveckla, vilket orsakar svåra besvär. Sådan obehag kan sätta stopp för en körning, så att välja en vattentät par trail löparskor hjälper löparen att undvika obehag. Vissa spår löparskor erbjuder material som är både vattentät och andas - det vill säga, gör materialet svett att lämna skon och håller foten torr och bekväm, samtidigt repellerande vatten från utsidan av skon.

Trail löparskor har generellt tjockare sulor än vanliga löparskor också. Eftersom effekterna sulan på en löparsko tar är inte enhetliga, eftersom de skulle vara på trottoaren eller flackare ytor, är det nödvändigt med en tjockare sula för att skydda foten från vassa kanter och ojämna ytor. Många spår skosulor har lera-shedding kanaler eller spår för att hålla lera från kakbildning till botten av skon och därigenom påverka dragkraft. Vidare kommer de överdelar av ett spår sko bli mer hållbara, eftersom de sannolikt kommer att ta konsekvenserna, skrapsår och andra typer av slitage från smuts, lera, stenar och andra material. Ett spår sko bör vara tåliga nog att stå emot alla dessa utmaningar gång på gång för livslängd.

  • Trail löparskor kan vara inriktad mot olika typer av terräng.
  • Trail löparskor måste vara mer hållbara för kampen mot fukt och lera.
  • Trail löparskor är vanligtvis kraftigare än vanliga löparskor.
  • Stödjande sulor är kritiska i löparskor.
  • Trail löpare stöter varierande ytor utomhus och terräng, i motsats till en platt bana.