Vad är en ljusmätare?

October 9

En ljusmätare är en typ av fotografisk utrustning som används för att säkerställa korrekt exponering av bilder. Genom att mäta intensiteten och reflektionsljusförhållanden, berättar en ljusmätare en fotograf eller kamera operatör hur du ställer in kameran för att ta emot den bästa bilden. En ljusmätare kan byggas in, liksom i många digitalkameror, eller kan vara en handhållen enhet oftare ses i professionell fotografering och filmarbete.

Ljusmätare kan ge flera olika läsningar, beroende på specifikationerna för enheten. Vissa mätare mäter endast ljuset faller på ett objekt, medan andra faktor i reflekterande värdet på objektet i belysningsberäkningar. Till exempel, om i en dunkel rummet finns en vit vägg och en svart vägg, kan ljuset faller på båda vara lika. Eftersom vitt är mer reflekterande än svart, men en ljusmätare som mäter reflektivitet kommer att justera läsning för olika ytor, vilket gör att kameran personen att ställa in kameran mer exakt. Ljusmätare som mäter endast fallande ljus brukar kallas incident meter, medan modeller som beräknar i reflektions kallas reflektans meter.

De flesta digitalkameror innefattar ljusmätare som inbyggda komponenter. Om en kamera är inställd på automatisk, kommer mätaren sparka in för att mäta ljuset i ramen innan knäppa bilden. Mest byggt i meter prova hela området av ramen och använda ett medelvärde för att ställa in kameran. Personal tenderar att föredra en fläck mätare, som kan mäta ljuset av varje specifikt objekt i en ram.

Vare inbyggd eller som tillbehör enhet, är de uppgifter som ljusmätare som används för att bestämma en kameras F / stoppläget. F / stopp bestämmer diametern på linsöppningen, som styr hur mycket ljus passerar genom objektivet. En hög F / stoppläget visar att skottet är starkt upplyst, så diametern av linsen måste minskas för att förhindra för mycket ljus från att passera genom och överexponering av bilden. Omvänt, en låg / stoppinställning F innebär att mer ljus behövs för att exponera bilden, kräver objektivet att öppna längre för att ge mer ljus att passera igenom för att förhindra underexponering.

För att köpa en ljusmätare, kontakta kamerasystem för yrkes leverantörer eller ansedda online återförsäljare. Kom ihåg att många moderna kameror gör innefatta ett område ljusmätare som ger allmänna inställningar för exponering. De flesta kameror har även en manuell inställning som tillåter F / stopp justering för mer avancerade användare. För professionellt arbete inom film eller fotograf, får en mer specifik ljusmätare krävas för suveräna bilder. Att investera i en professionell ljusmätare rekommenderas av experter för alla som planerar att göra en karriär av fotografering eller film.

  • En ljusmätare informerar kameraoperatören hur du ställer in kameran för att uppnå den bästa bilden.