Vad är en Pop Up Socket?

January 4

En pop up-uttag är en typ av specialitet eluttag som kan döljas från insyn när den inte används. Uttaget är inbäddad i golvet eller en möbel, och har en knapp som kan tryckas så att kärlet hoppar ut. Detta gör att användare kan temporärt koppla in en strömkabel, sedan vända uttaget tillbaka ner på plats när det inte längre behövs. En pop up-uttag ger bekvämligheten med tillgängliga strömförsörjning utan att påverka tillgängligt utrymme eller estetik.

Dessa enheter har vuxit allt populärare för användning i kök bänkskivor, särskilt i köksöar. De finns också i skrivbord eller bänkskivor i kontor, laboratorier och andra arbetsytor. Många anläggningar installerar dyka upp uttag i golvet i områden där projektorer eller datorer kommer att användas för att visa presentationer. Dessa typer av uttag kan också hittas i ett bibliotek eller skolmiljö, där det tillåter eleverna att koppla in datorer och telefoner.

En pop up-uttag kan ha en mängd olika utföranden, beroende på applikation. De mest grundläggande modellerna består av en rektangulär låda med två kärl. När användaren trycker ner på en kant av boxen, roterar den så att utloppen är åtkomliga. Bostäder modeller har ofta en rörkonstruktion. Användare trycker på en knapp på ovansidan, och röret glider upp och sträcker ut från toppen av en bänkskiva. Dessa modeller kan innehålla ett halvt dussin butiker eller mer, och vissa har även dataportar.

Dessa enheter erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella väggmonterade uttag. När den inte används, de sitter i jämnhöjd med ytan av golvet eller möbler, vilket resulterar i rena linjer och släta ytor. När uttaget är vänt nedåt, lämnar hela ytan fri för arbete. Genom att hålla behållarna själva dolda när de inte används, husägare har även möjlighet att förhindra mat eller vatten skadar utloppet.

Medan köksön är en av de mest populära platserna för en pop up-uttag, kan dessa enheter inte uppfyller elektriska koder på många områden. Inspektörerna kan kräva en vanlig fast utlopp utöver det dyker upp uttag som används. Dessa enheter är också svåra att installera, och tenderar att kosta mycket mer än andra strömuttag. Slutligen kan det vara svårt att hitta en modell som kompletterar olika typer av ytmaterial, såsom granit eller trä, utan att förringa utseendet av ytan.

  • Pop uttag installeras ofta för att rymma projektorer för presentationer.