Vilka är de vanligaste orsakerna till Arm och bröstsmärtor?

January 1

Även en av de vanligaste orsakerna till armen och bröstsmärtor är lymfödem, det finns många andra orsaker, bland noncyclical bröstsmärta, smärta i samband med menstruationscykeln, och problem orsakade av svullna armhålor. Brösten är den främsta källan till smärta i de flesta av dessa problem, som sedan reser till armen och omgivande områden. En mängd olika behandlingar finns tillgängliga beroende på diagnos, vilket bör göras av läkare eller sjuksköterska. Denna typ av smärta är normalt inte listad som en cancer symptom, men patienterna bör rapportera smärta och obehag i det aktuella området till sjukvårdspersonal.

Lymfödem är ett överflöd av lymfatisk vätska som normalt orsakar svullnad i armar och andra kroppsdelar. Det finns ett antal orsaker till det, bland annat vissa typer av bröstkirurgi. Det vanligaste symtomet är svullnad i samband med smärta och känslighet i armar och omgivande områden. Behandlingen varierar, beroende på den ursprungliga orsaken till sjukdomen och kan innebära att dränera den påverkade läge, med hjälp av kompressionsbandage, eller tar antibiotika i fall orsakas av infektion. I mindre allvarliga fall, löser armen och bröstsmärtor sig tidigt under behandlingen.

En icke-cykliska tillstånd kan ibland sitt ursprung i muskler och leder som orsakar armen och bröstsmärtor. Dessa symtom är relaterade till menstruationscykeln. En läkare diagnostiserar oftast problemet med en fysisk undersökning och granskning av individens medicinska historia. Antiinflammatoriska läkemedel normalt föreskrivs om smärtan inte avtar på egen hand.

Förändringen av hormoner före och under menstruationscykeln kan också orsaka smärta, men detta obehag är huvudsakligen lokaliserat under armen på grund av den smärta som upplevs under brösten. Denna smärta är ofta åtföljs av andra symtom, som kramper, uppblåsthet och andra värk och smärta. Detta tillstånd är cyklisk och kan oftast behandlas med receptfria läkemedel.

Svullna armhålorna orsakas ofta av en infektion i lymfkörtlarna i detta område, vilket kan orsaka smärta och kan påverka andra delar av kroppen om infektionen sprider. Antibiotika behandlar vanligtvis en bakteriell infektion och kommer gradvis att minska obehag. Svullnad oftast kräver läkarvård för att fastställa att lymfkörtlarna är orsaken. En annan orsak som kan tillskriva svullnaden i armhålorna och vara relativt mer farligt är blodcancer, vilket, på grund av dess svårighetsgrad, kan vara svåra att behandla. Onormal svullnad, smärta eller obehag ska rapporteras omedelbart för att få en tidig diagnos.

  • Kvinnor bör rapportera arm och bröstsmärtor till sjukvårdspersonal.
  • En läkare kan beställa diagnostiska tester för att hjälpa diagnostisera orsakerna till patientens arm och bröstsmärtor.
  • Hormonella förändringar kan orsaka armen och bröstsmärtor.