Rengöring Heater Vents

May 16

Har du någonsin satt och tittade tusentals små partiklar av damm kommer att skjuta ut ur din värmare ventilera när luften slås på? Gross, eller hur? Det är luften som du andas! Tja, oroa dig inte, du behöver inte bara sitta där och ta det. Du kan städa upp din egen luft.

Det finns några olika delar till luftsystemet. Den mest synliga är ventilationsluckan. Dessa fodral kan bli ganska smutsiga från all luft som blåses genom dem. De är också utsatta för vattenskador, sol skevhet och andra oavsiktliga fläckar. Processen för rengöring av dessa ventilations omslag beroende på läge och typ av omslag som du har.

Om din vent ligger i golvet, bör du kunna bara lyfta upp den. Vents anges i väggar och tak är förmodligen fast i med skruvar. Var noga med att hitta rätt skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Hänga på skruvarna! Du vill inte förlora dem. Se också till att ha en papperskorg eller tidning uppsättning under ventilen så att den kan fånga damm och smuts som kan falla ut när du tar bort ventilationsluckan.

Om din ventilationskåpan är metall, kan du rengöra den genom att blötlägga den i avfettningsmedel för 10 till 20 minuter, baserat på hur smutsigt det är. Detta kommer att göra det lättare att skrubba bort en hel del av grime. Använd en trasa eller en borste för att ta bort smuts och skölj och torka ventilationsluckan.

För målade vent kåpor, kan du välja att avfetta och rengöra den eller sand och måla den. Om du gör avfetta en målad lock, låt inte det blöt för länge eller färgen börjar lossna.

För trä vent kåpor, ta bort smuts och fläckar med en mjuk skurmedel som Bon Ami.

Det kan också vara nödvändigt för dig att rengöra området kring ventilen där damm har fastnat mellan väggen och locket läppen. För att göra detta, använd en mild rengöringsmedel som inte skadar din vägg, tak eller golv, och skrubba med en trasa eller rengöringsborste.

När du har tagit bort och rengöras dina vent kåpor, är det nu dags att rengöra dina kanaler. För denna del av processen som du kommer att vilja använda ett par arbetshandskar och ett vakuum med en slang bifogad fil. En ficklampa kan också vara praktiskt.

Golv kanaler tenderar att samla småsaker som faller eller tappas in i ventilationsöppningar. Innan du använder din vakuum för att rensa ut smuts och damm, nå in i gallret och ösa ut de stora poster. Om du kan, använda en ficklampa för att kontrollera om det objekt som du har missat eller som är bortom räckhåll. Du kan också kontrollera om tillståndet i kanalerna djupare i luftsystemet. Om du märker en hel del damm och smuts blockerar upp dina kanaler, eller om du hittar mögel eller andra oönskade objekt (som gnagare och buggar) du kommer att vilja ha alla dina kanaler professionellt rengjorda.

När du har rensat ut vad du kan för hand, använd den längsta och mest flexibla fäste på din vakuum för att rensa ut i kanalen. Om din vakuum hade en borste, använda den för att borsta sidorna av kanalen för att lossa smuts och grime. Var noga med att inte förlora några vakuumstycken eller handskar ner ventilen.

Vid denna punkt, kan du också välja att torka eller djupt rengöra din luftkanal med ett avfettningsmedel. Tänk bara på att skölja och torka kanalen när du är klar. Om du planerar att arbeta under en längre tid på luftkanalen, kanske du vill stänga av värmaren så att varm luft inte kommer att börja blåsa i ansiktet.

Tak- och väggkanaler kommer att följa ett liknande mönster för rengöring, även om du förmodligen inte kommer att behöva städa alltför många stora objekt ur ditt tak. Om ditt tak vent är för hög och du inte kan ta bort locket, är det lämpligt att använda en kvast för att borsta bort det och ta bort så mycket av smutsen som du kan.

När du är klar med trummorna, skruva eller ställa ventilkåpan på plats och njuta av din renare luft.