Vad är REM sömnstörningar?

April 29

De flesta individer upplever ett djupt tillstånd av sömn, så kallade snabba ögonrörelser (REM) sömn, där drömmar uppstår, ögonen rör sig snabbt, och hjärnaktivitet förlamar tillfälligt frivilliga muskler. Hjärnan hos människor som lider av REM sömnstörningar inte effektivt signalerar den natt förlamning av musklerna, vilket ofta resulterar i spasmer, stryk av ben och armar, och även utagerande livliga drömmar. Individer utgöra en risk för sig själva och andra på grund av deras våldsamma rörelser, och många drabbade människor upplever fysiska symptom från att inte få tillräckligt med vila. Läkare kan hjälpa människor med REM sömnstörningar genom att noggrant övervaka sina symptom och förskrivning medicin för att hjälpa dem sova gott hela natten.

Läkare och forskare tror att REM-aktivitet utgör cirka 25 procent av en natts sömn, och är mycket viktiga för att våra kroppar och sinnen för att återhämta sig och förbereda sig för en annan dag. Individer med REM sömnstörningar är emellertid ofta störd av plötsliga, ofta våldsamma fysiska rörelser. Medan tillståndet kan drabba alla, är det vanligast hos vuxna män. Människor som lider av Parkinsons sjukdom, alkoholabstinens, eller sömnlöshet löper störst risk att utveckla REM sömnstörningar. Vissa individer upplever symtom som biverkningar från antidepressiva och andra mediciner.

En individ med REM sömnstörningar tempus ofta upp under vad som borde vara en mycket avslappnad sovande tillstånd. Han eller hon kan börja röra sig, sparka, slå, eller rycka plötsligt som deras kroppar svarar på drömmar. Många människor med REM sömnstörningar upplever ofta våldsamma drömmar och mardrömmar, där kör, slåss och skriker fysiskt handlat i sängen. De kan lätt skada sig själva eller sina partners med inget minne av händelser morgonen efter en incident.

En person som lider av sjukdomen kan vanligtvis hitta lindring genom att besöka en utbildad läkare, som kan genomföra tester för att ställa diagnos och ordinera lämpliga mediciner. Många patienter är skyldiga att sova på ett sjukhus eller forskningscentrum, där deras kroppar och hjärnaktivitet övervakas och registreras av sofistikerad klinisk utrustning. Läkare tolka data från sömnstudier för att diagnostisera REM sömnstörningar och överväga behandlingsalternativ. Den vanligaste och mest effektiva behandlingen för sjukdomen är en anti-ångest medicinering kallas klonazepam, som omedelbart lindrar symptomen och låter patienterna uppleva normala REM-sömn.

Symtom på REM sömnstörningar är sannolikt att återvända om patienter går bort av sina mediciner. Därför är det viktigt för de drabbade att noga följa läkarnas order att förhindra återkommande episoder. Patienter med underliggande medicinska problem, såsom Parkinsons sjukdom, kan behöva ta andra mediciner eller delta i ytterligare behandling för att förebygga sömnproblem.

  • REM aktivitet är mycket viktigt i att låta våra sinnen och kroppar återhämta sig och förbereda sig för en annan dag.
  • En person med REM sömnstörningar tempus ofta upp under vad som borde vara en mycket avslappnad sovande tillstånd.
  • Personer med sömnlöshet löper större risk att utveckla ett REM sömnstörningar.
  • REM sömnstörning kan få människor att agera ut sina drömmar.