Application Security på Android mobila enheter

April 26

Android har ett antal säkerhetsfunktioner inbyggda i sitt operativsystem som skyddar dina mobila applikationer enhet. På Android, som standard, har ingen ansökan behörigheter som behövs för att utföra operationer som påverkar andra appar eller enheten i allmänhet. Detta arrangemang förhindrar appar från att läsa information eller uppgifter som lagrats av andra program, och håller dem från att läsa Usera € s personuppgifter som lagras på enheten.

För en ansökan om att dela data med någon annan, måste den ge uttryckligt medgivande till den andra appen läser sina uppgifter. Anta till exempel att en app som en användare laddar ner från Android Market behöver tillåtelse att känna hennes GPS-position. När användaren installerar en sådan app, uppmanas hon om tillstånd att läsa hennes GPS-position.

Android bygger på Linux operativsystem, som har genomarbetade säkerhetsmekanismer inbyggda i. Varje app körs med ett distinkt system för identitets (inklusive dess Linux användar-ID och Gruppnamn), vilket är unikt för alla appar. Android OS delar ett unikt användar-ID till en app när appen är installerad. Linux använder denna mekanism för att separera appar från varandra och skydda systemet i allmänhet.

Även med den säkerhet inbyggd i Android OS, användarna äger det yttersta ansvaret för att skydda sina enheter. En skadlig app i Android Market kan fortfarande skrivas att ansöka om tillstånd till ett Usera € s SMS, kontakter eller GPS-position.

Säkerheten inbyggd i operativsystemet skyddar appar från varandra, men inte nödvändigtvis skärma Usera € s data från skadliga program. Så här säkerhetsfunktionen är bara en pusselbit; Det utesluter inte behovet av mobil säkerhet på Android-enhet.