Hur väljer jag det bästa naturliga Stain Remover?

December 11

En naturlig fläckborttagnings är generellt lika nära som ditt medicinskåp eller köksskåp. Några av de mest populära och effektiva naturliga fläckborttagnings består av objekt som du använder varje dag, och kanske aldrig trott skulle ta att irriterande kaffe, vin, eller blodfläckar. En handfull produkter i synnerhet har använts som en naturlig fläckborttagnings i århundraden.

Salt, vinäger, citronsaft, väteperoxid, och bakpulver alla tjäna som en naturlig fläckborttagningsmedel. Till exempel är fuktigt salt sägs ta bort kaffefläckar, medan vanlig vit vinäger kan rengöra fläckar inuti din kaffekanna. En kopp (110 gram) av vinäger blandat med två gallon (7,6 liter) vatten är ett utmärkt rengöringsmedel för kakel eller linoleumgolv, samt en bakpulver pasta kommer även ta fläckar av glasfiber. En blandning av citronjuice, salt och solljus är i allmänhet effektiva för att avlägsna rostfläckar som har överförts till kläder.

Om du vill hitta en naturlig fläckborttagningsmedel, bör din sökning vara enkelt. Väteperoxid och borax är båda populära. En allmän, naturlig fläckborttagnings består av ett uns (28 gram) borax blandas med en pint (473 ml) kallt vatten. Denna blandning är bäst på proteinfläckar, såsom ägg eller blod. Bara spraya eller blot lösningen på fläcken, låt det torka och sedan tvätta som vanligt.

Även om du kanske oftare tänker på väteperoxid som desinfektionsmedel för skärsår och skrubbsår, den har fantastiska egenskaper som en naturlig fläckborttagningsmedel, för att inte tala som ett vapen mot mögel, mögel och svamp. Väteperoxid, följt av en tillämpning av vinäger, används ofta för att rengöra badkar och ta bort dusch avskum. Det är billigt, och kommer också att rena fläckar som finns på toaletter och fönster. Som sagt, om du rengör någon form av tyg med väteperoxid eller vinäger, är det bäst att först testa den på ett litet område. Detta kommer att försäkra dig om att din matta eller kläder inte kommer att blekna, bleka ut, eller på annat sätt missfärgad.

Himlen är gränsen om du försöker flytta från kemiska rengöringsmedel till en naturlig fläckborttagningsmedel. Eukalyptusolja har många användningsområden och är i stånd att ta bort båda läppstift fläckar och gräsfläckar från kläder. Ännu bättre, om inte fläcken är för svår, eukalyptusolja kommer även ta bort olja och tjära fläckar. Ännu enklare, bör din järn lämna en scorch märke i din favorit vit skjorta, gnugga en riven lök över scorch bör göra scorch märket blekna bort.

  • Bakpulver kan användas i hemlagad fläckborttagningsmedel.
  • Borax, som kan användas för att ta bort fläckar.
  • Väteperoxid är en enkel, men ändå naturlig fläckborttagningsmedel.