Hur väljer jag det bästa Moisturizing Lip Balm?

May 7

Den bästa fuktande läppbalsam kommer i allmänhet inte innehåller konstgjorda smakämnen eller tillsatser som torkar ut huden och lämnar dem mer mottagliga för chapping. Eftersom nariga läppar är resultatet av ömtåliga hudceller uttorkning på grund av brist på naturliga oljor, tillföra fukt till läpparna i form av näringsrika naturliga oljor och smör är en bra strategi. När du väljer en återfuktande läppbalsam, akta dig för skadliga eller torkning ingredienser, och observera att vanliga ingredienser såsom växer och vaselin egentligen inte penetrerar och återfuktar huden.

En återfuktande läppbalsam lugnar och förhindrar nariga läppar med djupt återfukt de mycket känsliga yttre hudceller på läpparna. Om de yttre skikten av huden får torka ut och spricka eller flagna, utsätter de råa, känsliga inre skikten av huden som kan orsaka irritation eller obehag. Det finns en subtil skillnad mellan läppbalsam som återfuktar torra läppar och läppbalsam som är avsedda att skydda torra läppar som redan är återfuktad. Gemensamma och ofta fram ingredienser såsom vaselin och olika växer sitter ovanpå läpparna, men faktiskt inte penetrerar huden; Detta bildar en skyddande barriär mot skadliga väderförhållanden som vind och sol, men kommer inte att hjälpa hydrat hud som redan är nariga.

Den bästa fuktande läppbalsam, därför kommer att innehålla fuktande ingredienser som faktiskt kan tränga huden. Naturliga smör såsom kakao, kokum, pumpa, avokado och hampa smör är rika på vitaminer som hjälper återfukta huden. Eftersom huden på dina läppar kan inte naturligt producerar sina egna oljor, är det oftast fördelaktigt att välja en fuktgivande läppbalsam gjord med naturliga oljor. Ingredienser som olivolja, jojoba, kukui, mandel, Grapeseed, kokos, och många andra innehåller viktiga vitaminer och ofta omega-3 eller omega-6-fettsyror som är mycket återfuktande.

När du väljer en återfuktläppbalsam, det finns vissa ingredienser som du måste undvika. Läppbalsam som är märkta som "medicinerat" innehåller ofta tillsatser såsom mentol eller salicylsyra; dessa ingredienser kan orsaka en tillfällig lugnande eller stickningar, men de faktiskt kan förvärra tillståndet för nariga, torra läppar och fördröja läkningen. Likaså vara försiktig med konstgjorda smaker eller dofter. Vissa dofter såsom pepparmint eller lavendel, bland andra, kan skapas med naturliga oljor och är mindre benägna att vara torkning. Onaturliga dofter såsom bubblegum eller läsk kommer nästan säkert göras från onaturliga ingredienser som kan irritera eller fortsätta att torka ut dina läppar.

  • En kvalitet läppbalsam bör hjälpa till att hålla läpparna fuktiga och även skydda dem från sol och vind.
  • Leta efter skadliga eller torkning ingredienser när du väljer ett läppbalsam.
  • Salve, som typiskt kommer i en tennbehållare och innehåller växer och oljor, kan användas för att behandla torra och CHAP läppar och hud.