Hur man bedömer dina näringsbehov för en Dairy-Free Diet

May 15

När levande mejeri-fri, att ett sätt att se till att du får de näringsämnen du behöver är med kosttillskott. Vitamin- och mineraltillskott - koncentrerade doser av enskilda näringsämnen - kan vara små dagliga portioner av närings försäkring.

För nondairy konsumenter som konsekvent äter dieter som är tunga på skräp och ljus på frukt, grönsaker, fullkorn och baljväxter (som är viktiga ingredienser i en högkvalitativ kost), kan en multivitamin och mineraltillskott vara användbar i att fylla i luckorna.

Kosttillskott kan aldrig riktigt ersätta hela livsmedel, som innehåller full uppsättning av näringsämnen du behöver för hälsan. I bästa fall är de ett reservläge. I värsta fall kan de skada dig. Fortfarande, om du inkluderar mejeriprodukter i kosten, om du inte äter bra konsekvent, kan du behöva vitamin och mineraltillskott. Om du tar kosttillskott, bör du vara säker på att få goda råd om vad och hur mycket du ska ta.

Här är några av de situationer där ta ett komplement kan vara bättre än att inte:

  • Du är en strikt vegetarian eller vegan Om du konsekvent äter en vegetarisk kost som exkluderar kött, fisk och fågel -. Eller en vegan diet som utesluter kött, fisk, fågel, ägg, mjölk och andra mejeriprodukter - du bör överväga en vitamin B12 tillskott.

    När allt är de enda tillförlitliga källor för vitamin B12 som inte kommer från ett djur är vitamin B12 tillskott eller livsmedel berikade med vitamin B12, som berikade sojamjölk eller rismjölk och berikade frukostflingor. Veganer kan också dra nytta av tillskott av D-vitamin, kalcium, och möjligen dokosahexaensyra (DHA), en omega-3 fettsyra som är viktigt för människors hälsa.
  • Du är gravid. När du äter för två, kan din läkare råda dig att ta en prenatal tillskott som en form av sjukförsäkring, för att fylla i eventuella luckor i din kost.
  • Du ammar ett barn. Amning ställer extra krav på din kropp. Precis som under graviditeten, kan din läkare rekommendera ett tillägg under denna tid för att se till att du får alla de näringsämnen du behöver.
  • Du är en äldre vuxen. Som ni ålder, du behöver färre kalorier än när du var yngre. Det lämnar mindre utrymme för godis och andra tomma kaloririka livsmedel. Eftersom äta bra konsekvent utmanar, kan ta ett komplement vara ett sätt att säkra dina närings satsningar.

Om du lever mejeri-fri och osäker att du ska träffa dina näringsbehov, få lite individualiserad rådgivning innan kosttillskott. Den lämpligaste resurs för kost rådgivning är en dietist (RD). En RD är någon som har kompetens inom mat och näring och har träffat särskilda utbildnings- och erfarenhetskriterier som anges av kommissionen för diet Registrering. Registrerade dietitians har passerat en nationell registrering examen och komplett fortsatta utbildning krav.