Vad är Lacrosse?

May 15

Lacrosse är en populär sport i Kanada, Nordamerika, Frankrike, England och andra delar av Europa. Denna spännande sport är en kombination av fotboll, basket och hockey och lekte med en liten, hård boll och stick kallas crosse. Den crosse har en korg-liknande scoop på ena änden som används för att fånga och kasta bollen.

Lacrosse är främst en amatöridrott spelade på high school och college-nivå av både män och kvinnor. Intercrosse, co-ed version av lacrosse, är ännu en del av den fysiska läroplanen för många amerikanska elementära, junior, och gymnasieskolor. Lacrosse är en sport som kräver uthållighet, eftersom det finns en hel del löpning, men kräver inte dess deltagare vara särskilt stort eller starkt, vilket krävs enligt basket eller fotboll.

Män lacrosse spelas på ett fält som är 110 meter (100,5 m) lång och 60 meter (54,8 m) bred. Spelet varar i 60 minuter på högskolenivå. Det finns en halveringstid på 10 minuter, efter de två 15 första minuten talen. Varje män lacrosse team har 10 spelare: en målvakt, samt tre vardera av backar, mittfältare och attack män.

Varje spel börjar med en center tekning, och som i fotboll, kan bara målvakten röra bollen med händerna. Även lacrosse anses vara en kontaktsport, spelarna kan begå tekniska och personliga fouls för ovanliga råhet och stick kontroll.

Lacrosse har sitt ursprung i indianska kulturen, och anses vara den äldsta nordamerikanska sporten. När indianstammar spelade lacrosse, kan fältet vara någon där från 1 till 15 miles (1,6 till 24,14 km) lång och sista dagar. Lacrosse ansågs göra män starka, och därför bättre krigare.

Vissa stammar skulle "leka" lacrosse med så många som 1000 män på varje sida av fältet. De skulle skopa bollen, sedan av trä, sten, rådjur hud, eller lera, och kasta den till en annan gruppmedlem medan du kör mot målet. De tidiga lacrosse mål var antingen en enda stolpe eller en uppsättning stavar genom vilka de skulle kasta Lacrosse bollen.

Nutida lacrosse har starkt präglat av rekordet av ett spel som en jesuit missionär vid namn Jean de Brébeuf. Spelet spelades 1636 i vad som nu Ontario, Kanada, och följde ett mönster som liknar lacrosse nuvarande spel.