Vilka är de olika typerna av Bean Bag Fyllning?

April 4

Bean bag är en av de äldsta koncept för leksaker, med den enklaste metoden för konstruktion: ett tyg påse fylld med torkade bönor, och används som en docka eller en boll. På 1960-talet, var Bean bag koncept anpassat till möbler, och Saccosäck har förblivit en favorit för barnens rum och college sovsalar. De flesta sittsäckar idag är fyllda med en mängd olika syntetiska material för att göra dem lättare än sina traditionella motsvarigheter. Bean bag fyllning är vanligast gjord av polystyrenpärlor, fastän andra typer av fyllning är tillgängliga. Du kan välja en naturlig fyllning för din bönor väska, vilket sparar pengar och samtidigt hålla vår planet lite renare.

Den vanligaste och allmänt tillgängliga slags syntetisk bönor väska fyllningen är polystyrenkulor. Dessa små skumpärlor flytta och flytta enkelt, vilket ger bönan-väska stol sin signatur, kroppsnära komfort. Polystyrenkulor kan köpas i "jungfru" sorter, som är nya, oanvända pärlor tillverkade speciellt för användning som en böna väska fyllning. Återvunna pärlor finns också; denna typ av bönor väska filler är tillverkad av överskott eller överblivna polystyren från andra tillverkningsprocesser. Den genomgår omslipning och omarbetning så att det känns som liknar jungfrulig pärlor, men oftast kostar mindre, och det sparar fabriksavfall hamnar i deponier.

En annan allmänt tillgänglig bönor väska fyllningen strimlad skum filler. Det är oftast tillverkad av polyuretanskum, som liknar det skum som används i soffor och stolar. Skummet strimlad i små bitar och studsar tillbaka i form efter att den tillplattad, vilket innebär att din Saccosäck behöver inte fyllas på så ofta. Det resulte Stolen har en annan känsla än en traditionell Saccosäck; mer cushiony, men mindre vätska än polystyrenkulor. Som en kompromiss, kan du köpa blandat spackel som innehåller både strimlad skum och polystyrenkulor, som kombinerar fördelarna med båda typerna av syntet filler.

Om du letar efter miljövänliga alternativ till skumpärlor för bean bag leksaker, det finns många naturliga alternativ såsom torkade ärtor, bönor, ris, eller unpopped popcorn. Var medveten om att naturliga, livsmedelsbaserade fyllningar kan locka skadedjur, och kommer att behöva extra skydd mot fuktskador. Dessa fyllningar kan vara för tung för bean bag stolar, men du har fortfarande en grön alternativ: återvinna objekt i ditt hem. Jordnötter Styrofoam förpackning, en cut-up skum madrass topper, och även extra plast matkassar kan användas för att blåsa upp din tillplattad bönor väska stol. En snabb titt runt ditt hem eller stadsdel kommer förmodligen avslöja många andra material som kan återvinnas för att använda i din stol, du sparar pengar och samtidigt skydda miljön.

  • Enhetliga polystyren pellets kan användas som bönor väska fyllning.
  • Polystyren - ofta i samband med isolering - kan användas för att göra pärlor för säckar och leksaker.
  • Bean bag stolar är en populär möbel häftklammer för barnens rum och college sovsalar.