Vilka är de bästa källorna för Flavonoid Antioxidanter?

May 21

Flavonoider är de naturliga kemiska föreningar som ger växter deras ljusa färger. Forskning har visat att när ätit, många flavonoider har antioxidativa egenskaper och de kan därför erbjuda skydd mot cellskador. Flavonoid antioxidanter finns i många vanliga ätit livsmedel. Bra källor till flavonoid antioxidanter inkluderar frukt, särskilt bär, lök och några gröna grönsaker. Te, vin, öl, och kakao är också bra källor till flavonoid antioxidanter.

Många frukter innehåller en betydande mängd flavonoid antioxidanter. Som flavonoider bidrar till plantsâ € ljusa nyanser, är det kanske ingen överraskning att rikt färgade frukter såsom blåbär och hallon är bland de bästa källorna för dessa föreningar. Flavonoid antioxidanter kan också hittas i andra frukter, såsom äpplen. Det bör noteras att flavonoider ofta koncentrerade till ett Fruita € s hud, och att Fruita € s hud därmed bör ätas tillsammans med dess kött för maximal flavonoid intag.

Lök är en utmärkt källa till flavonoid antioxidanter. Som med frukter, verkar djupet av en onionâ € s färg för att vara direkt relaterad till dess flavonoid innehåll. Således tenderar en rödlök att innehålla fler flavonoider än en gul en.

Vissa gröna grönsaker, som broccoli och kål, innehåller också flavonoider antioxidanter. Det är viktigt att notera dock att matlagning grönsaker under långa tidsperioder kan minska deras flavonoid innehåll, tillsammans med deras andelar av andra hälso-öka vitaminer och näringsämnen. Därför bör försiktighet iakttas för att undvika överkokning grönsaker. Som en grundläggande riktlinje, vissa dietister rekommenderar att grönsaker bör tas bort från en värmekälla innan deras färg börjar växa tråkig.

Ett antal gemensamma drycker innehåller också flavonoider med antioxiderande egenskaper. Främst bland dessa är gröna och svarta teer samt rött vin. Humle innehåller också antioxidanta flavonoider, vilket gör öl en bra källa av dessa föreningar. Som överdriven alkoholkonsumtion kan leda till förgiftning, organskada, och kemiskt beroende, dock är det rekommenderat att både vin och öl bör konsumeras med måtta.

Slutligen kan chokladälskare vara glad att veta att kakao innehåller flavonoid antioxidanter. Viss forskning har föreslagit att mjölken finns i många typer av choklad kan störa flavonoidsâ € antioxiderande egenskaper, dock. Därför antas det att endast mörk choklad produkter med en kakaohalt på cirka 70 procent eller högre erbjuder man en signifikant antioxidant fördel. Tyvärr har många människor ogillar produkter med sådana höga koncentrationer av kakao, eftersom de tenderar att vara ganska bitter i smaken.

  • Bär är en bra källa till flavonoid antioxidanter.
  • Mörklila bär samt blå och röda bär, är höga i antioxidanter.
  • Humle innehåller antioxiderande flavonoider.
  • Rödlök innehåller flavonoider.
  • Blåbär är en av de bästa källorna till flavonoid antioxidanter.
  • Gröna och svarta teer innehåller massor av flavonoider.