Vad är en arbetsgivare kod?

May 22

Termen Arbetsgivaren koden hänvisar ofta till ett skattenummer som tilldelats ett företag organisation eller ett företag. Detta nummer används vanligtvis för att identifiera bolaget på sina skatteformer och brukar ges till de anställda på dokument som de använder för att lämna sina egna skatter. Detta är inte den enda typen av arbetsgivarkoden, dock. I vissa fall är denna kod en politik för agerande som alla i ett företag förväntas följa eller en politik en arbetsgivare måste följa. Till exempel kan ett företag ha en uppförandekod som omfattar politik mot diskriminering och andra typer av beteenden.

I många jurisdiktioner, det finns lagar som kräver arbetsgivare att lämna in skatteblanketter och andra dokument i samband med att anställa andra. Eftersom det kan finnas ett överflöd av företag i en jurisdiktion, kan hålla reda på dem alla vid namn vara svårt. Istället vissa skattemyndigheterna tilldela arbetsgivarkoder till företag som anställer andra samt några andra typer av företag som inte har anställda. Detta nummer används för att identifiera en companyâ € s skattekonto och är vanligtvis med på skatterelaterade dokument som ges till de anställda. Ibland denna typ av kod är ännu synlig på lönecheck stubbar.

På vissa ställen, kan en arbetsgivare kod användas av alla typer av företag, inklusive enskilda firmor. Om en enskild firma har en arbetsgivare kod, kan han använda den i stället för andra identifieringsnummer på skatteblanketter och andra dokument som rör hans affärsverksamhet. De lagar om dessa koder och hur de används kan variera från land till land, men. Av denna anledning kan en individ göra klokt i att lära sig de unika lagar i sin jurisdiktion innan de har fått en och försöker använda den i stället för andra identifierare.

Ibland termen arbetsgivar koden kan hänvisa till en politik för uppförande en arbetsgivare har satt för sina anställda. Det kan omfatta standarder för allt från att klä på lämpligt att undvika skärmar av fysisk tillgivenhet bland medarbetare. Denna typ av kod omfattar ofta avsnitt om att följa en jurisdictionâ € s lagar, till exempel sådana som reglerar diskriminering och annat beteende som kan vara olagligt. Ofta arbetsgivare kod dokument innehåller även avsnitt som kräver anställda att undvika att delta i personliga aktiviteter under arbetstid, till exempel att göra personliga telefonsamtal eller surfa på Internet.

I andra fall är en arbetsgivare kod som fastställts i en jurisdiktion för att skapa acceptabla uppförandenormer för arbetsgivare. Denna typ av dokument kan beskriva en employerâ € s allmänna ansvar till sina medarbetare. På samma sätt kan den innehålla information om ett employerâ € s rättigheter.

  • Arbetsgivarkoder kan innehålla riktlinjer för korrekt klädsel.
  • Ibland arbetsgivar kommandon på lönecheck stubbar.