Hur man beräknar Värdepapper Pris Momentum med Subtraktion metod

October 16

Vid bedömningen av en handelsdiagram, allt du egentligen behöver veta om säkerhets pris fart är att den jämför priset idag med pris x perioderna sedan. Ett högre värde innebär ett snabbare hastighet - och fart handlar om snabbhet. Den subtraktion Metoden ger dig ett enkelt sätt att avgöra fart.

Kärnan Begreppet momentum är att mäta hastigheten för ändring av ett pris under en viss period, såsom en vecka. Så, här är subtraktion metod formel:

Momentum = Pris Idag - Pris för fem dagar sedan

Momentum = $ 15 - $ 10 = $ 5

Antalet 5 innebär att priset har stigit med 5 $. Som ett enda nummer, är denna drivkraft läsning inte användbart, men satte den tillsammans med den dynamik som matas ut från varje dag, och nu har du en fungerande indikator.

I denna figur, korsar momentum indikator i negativt territorium (vilket innebär att den senaste priset är lägre än det pris som fem dagar innan) en dag innan priset öppnar lucka ner. Lite senare, den drivkraft indikatorn når positiv-negativ linje men misslyckas med att hålla den längre än en dag. Slutligen korsar fart över linjen medan priset faller fortfarande. Men visst, momentum prognostiserade en prisökning korrekt. Tre dagar senare, matchar priset en tidigare högt och bryter ut på uppsidan.

Hur man beräknar Värdepapper Pris Momentum med Subtraktion metod

Dag 6, givet samma $ 1 uppgång, är följande beräkning sant:

Momentum = $ 16 - $ 11 = $ 5

Dag 6, börjar tempot indikatorn går i sidled. Priset steg fortfarande $ 1 på Dag 6, men momentum förändrades inte. Priset ökar fortfarande, men takten värdet förändrades inte.