Vad är en VOIP Phone Handset?

October 17

En VOIP telefonluren är en telefonlur konstruerade för att använda Voice Over Internet Protocol-teknik. VOIP kan vara ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella telefonnät eftersom den använder Internet för att ringa samtal över hela världen i stället för att förlita sig på lokala telefonbärare. Kostnadsfördelar uppstår eftersom många digitaliserade samtal kan dela på samma tråd som annars skulle hantera endast en manuellt tilldelad konversation. Uppfinningen av en voip-telefon luren automatiserar hela processen så att konsumenterna i allt väsentligt kan ansluta till Internet genom att ringa ett telefonnummer utan att behöva tillgång till en dator.

Voice over Internet Protocol visar att den typ av meddelande är en röstkonversation; de talade orden digitaliseras i Internet Protocol (IP) meddelanden och skickas över ett nätverk. En VOIP headset, vilket inte fungerar som en vanlig telefon, ansluts till en dator via högtalare och mikrofon pluggar. I utseende, kan det se ut precis som en traditionell telefon headset, kombinera högtalare och mikrofon, men i verkligheten är det helt enkelt en bekväm uppgradering till tidigare typer av Internet-kommunikation. Denna metod är begränsad eftersom det fortfarande kräver persondatorn för att göra anslutningen med nätet; en fristående VOIP telefonluren eliminerar detta problem.

Det finns flera VOIP alternativ för konkurrerande traditionella mark linjer. VOIP telefonluren kan fästas på ett kontor datanät genom en kabel, vilket gör den tillgänglig för flera områden inom en och samma byggnad. En trådlös VoIP telefonen är beroende av en Wireless Fidelity (Wi-Fi ) nätverk i byggnaden och använder en enda router för att leverera en signal till alla VOIP telefonluren i sortimentet. Företag gör också dual-mode mobiltelefoner som använder Wi-Fi för VOIP-tekniker när tillgängliga, men kan fungera utanför ordinarie mobiloperatörer när en signal inte är närvarande.

Flera olika standarder konkurrerar som VOIP-protokoll. En fristående VOIP telefonluren är förkonfigurerad för att arbeta med en specifik standard, vilket begränsas av det företag som tillverkat den. Den kan normalt ändras om ägaren beslutar att använda en annan VOIP leverantör; VOIP telefonluren i sig skulle kräva en uppgradering av programvaran. Om VOIP utrustningen ansluts enkelt till en dator, då denna process skulle vara en relativt enkel förändring eftersom det kan åstadkommas med hjälp av det användarvänliga operativsystemet.

Det finns flera VOIP tillbehör som sträcker sig från kontakter och kablar till analog-till-digital-omvandlare, och var och en av dem är utformad så att vanliga telefoner att fungera som en VOIP telefonluren. Vissa generiska tillbehör såsom hörlurar, kan märkas VOIP hörlurar som marknadsföringsteknik, men i verkligheten, kommer de att fungera med både VOIP och standardteknologier. VOIP telefoner är inte helt kompatibla med kontorsutrustning, dock; till exempel, kan fax vara en utmaning i ett VOIP-bara miljö.

  • En VOIP telefonluren används för VOIP tekniken, vilket minimerar kostnaderna för att ringa.