Vad är en Quiff?

April 13

Den quiff - uttalas "kwif" - är en frisyr som har någon form av framträdande stylade luggen. Det klassiska variation av denna frisyr är en blandning av det pompadour och flattop, där håret bakåtslickat på båda sidor, medan håret ovanför pannan är skulpterad uppåt in i en poff. Medan mer populärt under 1950-talet, kan variationer på quiff fortfarande ses i frisyrer idag.

Lekte med sådana ikoner som Elvis Presley och James Dean blev quiff populär i USA under 1950-talet. Stilen blev snabbt en integrerad del av en ung generation av män och kvinnor som söker en skarp paus från sina föräldrars värderingar och traditioner. Som ett resultat, blev frisyren synonymt med den spirande kulturen av rock 'n' roll, så mycket så att när amerikanska musiken korsade Atlanten och började påverka unga musiker i Storbritannien, gick utseendet med sig. Bilder på Beatles i sina tidigaste stadier visar de unga musikerna idrotts klassiska quifffrisyrer.

I Amerika, bärare av quiff träffande kom att bli känd som "raggare" på grund av stilens fet utseende och tillämpning. Den moniker förutsatt inspirationen bakom titeln till den populära filmen och spela, Grease. I Storbritannien, som tog på sig den quiff frisyr var ofta kallad "teddy boys." Liksom deras amerikanska motsvarigheter, var teddy boys outplånligt förknippat med en kultur av sex, droger och rock 'n' roll.

Genom 1990-talet, den klassiska hår quiff var allt men utdöd som en populär frisyr, främst existerar i en värld av retro part och Elvis look-alike tävlingar. Andra varianter av quiff frisyr fortsatte vara på modet, dock. Det blev vanligt att kvinnor att dra sina smällar tillbaka med ett hår klipp att skapa ett poff, och män fortsatte att bära quiffs i stilar av faux hökar och kortare nedskärningar terar uppåtvända smällar.

Att styla en klassisk quiff, behövs stora mängder hår produkt såsom hårspray, pomada och mousse, som är en kam och fön. Håret är dämpade och mousse tillämpas i hela. Medan blåsa torkning, håret sedan kammade upp och tillbaka. När håret är helt torrt och en upp-och-bakåt har uppnåtts, är sidorna kammade tillbaka och fyll med hjälp av en generös mängd av produkten för att hålla den på plats. För att lägga till volym, kan vissa retas av luggen eller pannlugg vara nödvändig.

Om håret är bakåtslickat med en framträdande poof i fronten, har den klassiska quiff uppnåtts. När den grundläggande strukturen bildas, bör bäraren välkommen att styla det enligt hans eller hennes önskemål. Det finns egentligen inga regler för hur man ska styla quiff, så länge som de forelocks kvar i en uppåtvänd och tydlig visning.