Vad är historien om identitetsstöld?

October 20

Identitetsstöld avser otillåten och olaglig användning av personlig information om en annan person, antingen för att få pengar eller andra värdesaker genom användning av namnet, att stjäla pengar från den person, eller att anta att personens identitet på ett fylligare sätt, inklusive personifiering. Trots att flera ordböcker lista ursprunget av begreppet identitetsstöld som på 1990-talet, vilket tyder på att historien om identitetsstöld är av relativt nyligen ursprung, visar uttrycket upp i Palm Beach Post så tidigt som 8 mars 1986 och serien händelser som ledde fram till den artikeln började så tidigt som 1982. Ärendet gällde två män som var kortfattat college rumskamrater, varav en tog över den andres identitet och använt det som han gick med i militären, blev arresterad, och fått ett socialförsäkringskort , kreditkort och körkort - vilket gör livet oerhört svårt för hans offer. Men historien om identitetsstöld går tillbaka åtminstone så långt som det sextonde århundradet, då Gascon bonden Martin Guerre identitet stals av en bedragare som tog över hans liv tills den riktiga Martin återvände.

Med intåget av datorer och Internet, phishing och spoofing förutsatt nya vägar för identitetstjuvar för att arbeta, men old-school identitetsstöld med hjälp av information som erhållits på andra sätt - från papperskorgen, stulna eller försvunna plånböcker, eller bekant, till exempel - att fortsätta. En anmärkningsvärd händelse i historien om identitetsstöld som inte är beroende av datorer har en 2008 fall som involverade en mamma stjäla identiteten av hennes egen dotter - som bor på annat håll på den tiden - för att delta i gymnasiet och bli en cheerleader. En annan ökänd fallet i historien om identitetsstöld är den väl mottagna föreställningar i Hongkong i augusti 2000 av den så kallade Moskva Philharmonic, som faktiskt inte var Moskvas filharmoniker, som utför i Frankrike, Portugal och Spanien på tid. Artisterna som åkte till Hong Kong var tydligen från andra, "mindre" ryska orkestrar.

I nyare historia för identitetsstöld. US Federal Trade Commission (FTC) har identifierat det som den snabbast växande brottsligheten i USA, och storleken på stölderna har också ökat. För ett antal år, stöld av 30.000 lösenord Philip Cummings, som arbetar vid en helpdesk på Teledata Communications 2000-2001 var den största fallet för identitetsstöld. Men med början år 2006, tre konspiratörer stal över 130 miljoner betal- och kreditkortsnummer från tre företag. Från och med 2010, var detta den största identitetsstöld.

  • Vissa människor stjäla en persons identitet genom siktning viktiga dokument ur papperskorgen.
  • Datorvirus kan digitalt stjäla identitetsinformation.
  • Identitetsstöld kan uppstå hos återförsäljare om en persons PIN stulen.
  • Shopping på nätet från oprioriterade webbplatser kan leda till identitetsstöld.
  • Identitetsstöld uppstår när en persons identitet antas av någon annan.