Vad är ett miljövänligt bröllop?

February 28

Det finns många sätt att ha en miljövänlig bröllop. Ett par kan skräddarsy de flesta aspekterna av ett bröllop för att inte skada miljön. Några områden där par gör miljövänliga val inkluderar mat, klädsel, venue, inbjudningar, blommor och bröllop gynnar.

Det första steget när man planerar ett miljövänligt bröllop är att använda återvunnet papper för bröllop inbjudningar. Vissa människor använder 100% återvunnet papper, medan andra föredrar delvis återvunnet papper eller papper tillverkade av icke-trädkällor. För att minska pappersavfall, många människor inte skicka pappers inbjudningar alls, att förlita sig på elektroniska former av kommunikation istället. De vanligaste sätten att undvika pappers inbjudningar är att skicka e-post bröllop inbjudningar eller skapa en webbplats för bröllopet. Människor kan också använda dessa metoder när du skickar tackbrev efter bröllopet.

Blommor är en vanlig syn på bröllop, och många människor väljer lokalt och ekologiskt odlade blommor för en miljövänlig bröllop. När du köper blommor från en närliggande källa, mängden föroreningar som orsakas av transporter minskar betydligt. Blommor odlas ekologiskt använd inte osäkra bekämpningsmedel och andra kemikalier som kan vara att föredra för miljömedvetna par.

Mat är ett annat område där många människor föredrar att använda lokalt och ekologiskt odlade produkter. En miljövänlig bröllop kan funktionen en vegetarisk meny bestående av lokalt producerade frukter och grönsaker som inte utsätts för bekämpningsmedel. Vid servering kött, par väljer ofta frigående och hållbara produkter utan konstgjorda hormoner. Det är också vanligt med en grön bröllop att donera snarare än kasta matresterna.

Miljövänliga bröllop gynnar är vanligtvis återvinningsbara, återanvändbara, eller organiskt. Vissa människor tycker om att ge sina bröllopsgäster något att växa, till exempel frön, lökar, eller en liten krukväxt. När favörer på ett miljövänligt bröllop inkluderar godis eller choklad, många par väljer ekologiska alternativ som inte tillverkas i ekologiskt tvivelaktiga fabriker eller i länder utan rättvis handelspolitik.

Välja kläder för bruden och brudgummen ger en ny chans att göra miljövänliga beslut. Många människor bär ekologiska tyger som har icke-kemiskt färgade. Andra par vilja använda tidigare slitna plagg, såsom tappningobjekt. Vissa väljer klänningar eller smoking som andra har slitna att undvika slöseri kläder, som bröllop klädsel ofta bärs gång.

När du planerar ett miljövänligt bröllop, kan platsen vara viktigt. Att välja ett bröllop webbplats som erbjuder den minsta mängden restid för gäster kan minska föroreningar som orsakas av fordon och andra former av transport. Att ha ett utomhus bröllop erbjuder fördelen att den kräver lite eller ingen elektricitet. Ett miljövänligt alternativ för inomhus bröllop är att använda ljus, vilket minskar mängden ström som behövs.

  • Utomhus bröllop är miljövänliga eftersom de kräver lite eller ingen elektricitet.